Руска амбасада поручила Суљагићу: Да ли вам је савест чиста и да ли мирно спавате?

0

Руска амбасада поручила Суљагићу: Да ли вам је савест чиста и да ли мирно спавате?

Прочитајте још:  Амерички портал о „Дари из Јасеновца“: Злочини из логора за истребљење за које свет није чуо
Руска амбасада у Сарајеву реаговала је на извештај о наводним “злочинима у Украјини”, који је објавио Меморијални центар Сребреница, саопштивши да ту нема потребе да се нешто чита, јер се ради о злонамерној дезинформацији плаћеној британским новцем.

“Ових дана је Меморијални центар објавио ‘студију’ о ситуацији у Украјини, где, обратите пажњу, све је ‘са великом вероватноћом’. У својој књизи ‘Разгледница из гроба’ директор центра Емир Суљагић је писао да је у то време био у Поточарима, у холандској бази, и да оно што је тамо видео, била је хладна, скоро бирократска незаинтересованост, издаја коју су починили образовани, по свим стандардима интелигентни људи. Поставља се питање: када је Емир Суљагић био искрен?”, наводи се у саопштењу.

Како су упитали у амбасади, када је у суштини описао кључну ствар о томе шта се десило у Сребреници или у другом случају, само је ставио свој потпис над фалсификатом за новац, терајући своју савест да заспи?

“Чак и без покушаја да некако осмисли геноцид неонацистичког режима над цивилним становништвом Донбаса као и над стотинама убијене деце. Али након овог злослутног британског ‘хајли лајкли’ даље и нема потребе да се нешто чита. Јер се ради о злонамерној британској дезинформацији плаћеној британским новцем”, истакли су.

Прочитајте још:  У Ростовској области уведена забрана употребе дронова
Амбасада наводи да је јасно да за лицемеран и лажљив Лондон то нису људи, али Емир Суљагић као припадник Словена могао би да има бар мало саосећања.

“Ако је савест Емира Суљагића мирна, онда очекујемо од њега извештај о геноциду Енглеза над Ирцима и Индијцима, геноциду Американаца над Индијанцима и Вијетнамцима, о геноциду европских ‘белих господара’ над милионима људи у својим ‘цивилизованим колонијама’ у Африци и Азији”, закључили су у амбасади.

Наиме, Меморијални центар Сребреница-Поточари представио је “закључке двогодишњег истраживања и рада Механизама упозорења и превенције геноцида и злочина против човечности”, који је при овој институцији основан уз подршку Владе Уједињеног Kраљевства кроз пројекат “Истина, дијалог, будућност”, јавља Анадолу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посебна пажња посвећена је, како се наводи, резултатима истраживања “ратних злочина које су починиле руске званичне и паравојне снаге у Украјини”.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *