Данас су одржани руско-корејски преговори

0
путин

Данас су одржани руско-корејски преговори.

Прочитајте још:  БРАЋА ЗАУВЕК: Руски навијачи послали снажну поруку Србима испред амбасаде у Москви (ВИДЕО/ФОТО)
Председник Русије Владимир Путин је током посете лидера Демократске Народне Републике Кореје Ким Џонг Уна Руској Федерацији разговарао са њим о ситуацији на Корејском полуострву, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У разговору лицем у лице, лидери су разменили детаљна мишљења о ситуацији у свету, о ситуацији у региону, која је такође веома, веома тешка. Лидер Северне Кореје је дао своја објашњења, што је било веома интересантно за председника“, рекао је Песков новинарима.

Подсетимо, лидер ДНРК Ким Џонг Ун и председник Русије одржали су данас преговоре на космодрому Восточни. Трајале су око четири сата. Политичари су почели да комуницирају у 07:09 по московском времену, заједно прегледајући објекте Восточни. Потом су почели преговори уз учешће делегација, који су трајали више од сат времена, након чега су Путин и Ким Џонг Ун разговарали један на један. На крају посете одржана је званична вечера у част лидера ДНРК.

Руски председник је преговоре са севернокорејским колегом назвао продуктивним. Према Путиновим речима, преговори су протекли уз искрену размену мишљења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

После састанка, шеф Русије је најавио да ће Ким Џонг Ун посетити универзитет у Владивостоку и фабрику у Комсомолску на Амуру, где се производи цивилна и војна опрема.

Сусрет Владимира Путина и Ким Џонг-уна биће од највеће глобалне важности и првенствено ће се бавити питањима безбедности и сарадње две земље, истакао је Александар Воронцов, кандидат историјских наука, политиколог, шеф департмана Кореје и Монголије. у Институту за оријенталистику Руске академије наука.

Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *