Румунија пружила подршку Србији па поразила шиптарске сепаратисте

0

Фудбалери Румуније после прекида у Букурешту савладали су шиптарске сепаратисте резултатом 2:0 у мечу квалификација за Европско првенство.

Због скандирања румунских навијача „Србија, Србија“ и истакнутог транспарента „Косово је Србија“ утакмица у Букурешту била је прекинута, а када је настављена репрезентативци лажне државе нису успевали да запрете Румунима.

Домаћи тим био је бољи, а имали су и олакшавајућу околност јер је Мурићи, репрезентативац шиптарских сепаратиста добио црвени картон крајем првог полувремена.

Дуго је Румунима требало да дају гол, а онда је мрежу затресао Станчу у 83. минуту и тако се искупио за промашени пенал 20 минута пре тога.

Други гол постигао је Михаила у 93. минуту, а тај погодак донео је коначан резултат који је лажну државу Косово после шестог кола оставио на шестом месту групе И, док је Румунија друга после Швајцарске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Румунски навијачи не пропуштају прилику да истакну да је та држава подршка Србији и да је једна од пет земаља чланица ЕУ које не признају независно Косово. Уз Румунију то су још и Кипар, Грчка, Шпанија и Словачка.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *