„Вагнеров пали вођа” уврштен је на листу најбољих Јевреја године. Али Зеленски није

1
пригожин

Шеф „Вагнера” Јевгениј Пригожин послао је писмо америчком министру финансија Џенет Јелен, тражећи одобрење за

„Вагнеров пали вођа” уврштен је на листу најбољих Јевреја године. Али Зеленски није.

Јерусалем Пост годишње објављује листу најутицајнијих Јевреја.

Израелска публикација  Јерусалем Пост објавила је годишњу листу „50 најутицајнијих Јевреја на свету“. Публикација је темпирана да се поклопи са јеврејским празником Рош Хашана, Новом годином. На листи су познати израелски и страни политичари, предузетници, звезде шоу бизниса, као и јавне личности јеврејског порекла.

Прочитајте још:  УКРАЈИНА БРОЈИ ПОГИНУЛЕ: Заменица министра одбране инсистира да се не шири еуфорија због лажних војних успеха
2022. године прво место заузео је украјински председник Владимир Зеленски, о коме је  Јерусалем Пост писао да није само најутицајнији Јеврејин на свету, већ и један од најутицајнијих људи на планети. Украјински лидер се није нашао на актуелној листи, али се на прву позицију попео шеф америчке компаније ОпенАИ Сем Алтман.

Поред тога, у напомени „Постсцрипт“ после главне листе помиње се оснивач Вагнеровог ПМЦ-а Јевгениј Пригожин. Називали су га “палим вођом Вагнера”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У својим биографским подацима о Пригожину, публикација је подсетила на његове активности у ресторану и рад његове „фабрике тролова“, која је, према писању листа, „створена да се меша у председничке изборе у САД 2016.

Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “„Вагнеров пали вођа” уврштен је на листу најбољих Јевреја године. Али Зеленски није

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *