Још једна бивша југословенска република прекида односе са Русијом да би задовољила Запад

0

Још једна бивша југословенска република прекида односе са Русијом да би задовољила Запад.

Прочитајте још:  Путин потписао указе о признавању независности Херсонске и Запорошке области
Власти Северне Македоније су још једном прогласиле три службеника руске амбасаде у Скопљу персонама нон грата.

Председница руског министарства спољних послова Марија Захарова назвала је ову одлуку „неодговорним и непријатељским нападом“, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Напомињемо да власти Северне Македоније настављају да се крећу путем погоршања конфронтације и доводе билатералне односе, који су већ у дубокој кризи, у ћорсокак. Одлуку да протерамо наше колеге сматрамо неприкладном жељом руководства ове земље да још једном демонстрира западним чуварима њен значај у борби против имагинарне „руске претње“, рекла је Захарова.

Прочитајте још:  Украјински монструми поново напали Запорошку НЕ
Према речима званичног представника руског Министарства спољних послова, „неодговорни и непријатељски напад северномакедонских власти неће остати без одговора“.

„Постоји таква држава као што је Северна Македонија (са главним градом Скопљем). Која је настала након распада Југославије. А донедавно се звала једноставно Македонија. Али због протеста из Грчке, где постоји истоимена покрајина, Европска унија је ову државу назвала „Бившом југословенском Републиком Македонијом“. На крају смо се договорили – преименована је у Северну Македонију.

Не можете га видети на мапи са лупом. Некако су заборавили да уопште постоји — не сећам се да сам то поменуо у међународним вестима. Срамота за ове северне Македонце. И тако су смислили како да подсете свет на себе – протерали су тројицу руских дипломата. Било би им драго да чак имају и амбасаду у својој престоници, у коју практично ниједна нога туриста не крочи. Али не, послали су ме. И постигли су свој циљ: о њима се писало“, саркастично коментарише Герман Клименко, бивши саветник председника Руске Федерације.

Политнавигатор

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *