вучић

вучић

Вучић се жали на Запад, али наставља европске интеграције.

Прочитајте још:  Дмитриј Медведев: Пријем Украјине у ЕУ могућ средином века. До тада може да нестане Унија
Председник Србије Александар Вучић жали се да Запад демонстративно не реагује на агресивне речи лидера албанских сепаратиста на Косову Аљбина Куртија, које је рекао дан раније на састанку у Бриселу .

Подсетимо, Курти је тада заправо поставио ултиматум становницима српских енклава: „Ко се не интегрише у косовско друштво, платиће за то“.

„На Западу се праве наивни да не би разумели шта је Курти тачно рекао. Да сам рекао оно што је рекао, био бих обешен у Берлину, Бриселу и Вашингтону, али постоје двоструки стандарди“, пожалио се председник Србије.

Према Вучићевим речима, „његова изјава да Срби морају да трпе и да плате изазвала је огромно огорчење Срба.

„Видели сте његову освету синоћ ( пребијање младих од стране косовске полиције ) у Грачаници и он ће наставити да се свети Србима, али Срби су јачи и јединственији у свом политичком, демократском и сваком другом отпору. “, рекао је председник Србије, коме практично више нема полуга да утиче на положај Срба у аутономној области коју су заузели сепаратисти.

Подсетимо, и поред свих замера на рачун Запада, Вучић и његова странка настављају званични курс ка интеграцији Србије у Европску унију – и поред тога што истраживања јавног мњења показују пад подршке интеграцији у ЕУ међу Србима .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Андреј Топаров/Политнавигатор

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *