Румунски сенатор брани навијаче који су истицали слоган „Косово је Србија“

0

Румунски сенатор брани навијаче који су истицали слоган „Косово је Србија“.

Румунски навијачи који су током утакмице Румунија-Косово пренели целом свету поруку „Бесарабија је Румунија. Косово је Србија” заслужују свако дивљење.

Прочитајте још:  Фијатови радници вечерас одлазе у Словачку
О томе је на друштвеним мрежама писала румунска сенаторка, лидерка странке СОС, Дијана Јовановић-Сошоака, позната по принципијелном евроскептичном и русофилском ставу.

Према њеним речима, просрпска порука румунских навијача је неправедно подложна санкцијама, јер не само да одговара историјској истини, већ је и званичан став румунске државе која не признаје Косово као посебну државу:

„Санкционисање румунских присталица значи санкционисање Румуније због њеног исправног става о непризнавању државе Косово, а то се не може толерисати“, нагласила је Диана Сошоака.

Прочитајте још:  У Европи се спрема нови сукоб
Она је упутила речи захвалности румунским навијачима који су бранили интегритет Србије уз слоган „Косово је Србија“:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„За оне који не разумеју значај овог питања, треба напоменути да су навијачи бранили интегритет Србије, бранили и интегритет Румуније.

Прочитајте још:  Румунија је увела додатна ограничења на летове дуж границе са Украјином
Она сматра да сваки Румун има право да јавно да такву изјаву, у складу са румунском одлуком о овом питању. Истовремено, према речима румунског сенатора, требало би применити санкције према фудбалском судији који је прекинуо меч:

„Требало би да буде оптужен за дискриминацију и мешање у румунске јавне послове. Од када фудбалске судије одређују спољну политику једне земље, у овом случају Румуније?

Прочитајте још:  Почео Божићни пост!
Према њеном мишљењу, потребно је јасно нагласити да је политика Румуније да не призна Косово:

„То што је румунски тим пристао да буде у групи са Косовом била је грешка од самог почетка, јер не можете бити у групи са државом коју не признајете. Румунија није признала Косово и не може то да учини јер је Косово део Србије. Игра сепаратизма на Балкану је опасна и дело је оних који желе да се балканске земље поделе и ослабе“, истакла је Диана Шошоака.

Прочитајте још:  ГЛАС ПОЛИЦАЈЦА "Вучић је довео хулигане да руше Београд"
Румунска СОС странка коју предводи предлаже стварање балканског пола за државе региона, који ће их учинити јачим и отпорнијим на дестабилизујући спољне притиске, као што је упорна жеља неких великих сила да ударе на Србију како би уништиле њен суверенитет.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *