Милица Ђурђевић-Стаменковски на челу Заветника и националног окупљања

0

Милица Ђурђевић-Стаменковски на челу Заветника и националног окупљања деснице на предстојећим изборима. Ово би могла да буде главна порука данашњег Конгреса странке Заветници којој су присуствовали и представници Двери, Новог ДСС и ПОКС, као и неколико патриотских покрета и удружења.

Милица Ђурђевић-Стаменковски је добила једногласну подршку 1331 делегата да остане на челу странке, али по свему судећи и подршку коалиционих парнера, на првом месту Двери и ПОКС, да буде носилац листе деснице на предстојећим изборима.

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да је дошло време да Србија добије жену председника и да то треба да буде Милица Ђурђевић-Стаменковски као и да она треба да буде на челу патриотских снага.

Заменик председника ПОКС Душан Радисављевић такође изнео низ похвала на њен рачун, додајући да након овог Конгреса Заветника треба хитно кренути са стварањем патриотског блока.

Потпредседник ДСС Предраг Марсенић такође је поздравио скуп, али је био видно уздржанији од представника Двери и ПОКС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заветницу су јачи и за Душана Пророковића, некадашњег функционера ДСС и аналитичара Спутника, који ће се сада налазити на челу политичког савета Заветника.

– Драго ми је да су делегати Трећег конгреса Српске странке Заветници, приликом мог избора за председника странке, поздравили и мој концепт националног окупљања у коме има места за све, као да су тај концепт и подржали и представници свих патриотских парламентарних странака у Србији, а који су били гости нашег конгреса, на конференцији за медије, након избора за лидера Заветника рекла је Милица Ђурђевић-Стаменковски.

Верујем да смо данас урадили важан корак у правцу обједињавања наших снага, продубили нашу сарадњу и поставили камен темељац националног окупљања у коме видим уточиште за све оне људе који желе промене, а не било које промене већ само оне – да ови оду, а они се не врате – односно, у окупљању виде националну визију и стратегију, која има два суштинска задатка: да обнови суверенитет Републике Србије и да сачува идентитет нашег народа. То ће бити у наредном периоду и наш циљ – да се на овим принципима наша сарадња званично означи и формализује, да би на изборима, ма кад они били, однела убедљиву победу – рекла је она.

Прочитајте још:  "Застава оружје" на тржиште САД извезла оружја у вредности 225 милиона долара

Председница Заветника најавила је да се већ следећег месеца враћа у посланичке клупе након породиљског одуства.

На Конгресу странке Заветници били су присутни и бројни интелектуалци и јавне личности попут професора Милоша Ковића, Часлава Копривице, аналитича Ђорђа Вукадиновића, писца Игора Ивановића итд.

Иако се радило о страначком скупу Заветника, читав догађај је више подсећао на најаву будућег заједничког блока деснице на предстојећим изборима за које постоји видљљиви ентузијазам Заветника, Двери и ПОКС-а док је Нови ДСС уздржанији . Такође, чини се да су, захваљујући резултату са последњих избора, Заветнци преузели улогу водеће снаге међу десним парламентарним странкама и да су они стуб будуће коалиције.

 

Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *