Медени месец Запада са Индијом није дуго трајао

0

Медени месец Запада са Индијом није дуго трајао.

Непосредно после катастрофалног самита Г20 за Белу кућу, Њу Делхи је стигао са сопственим „одговором“. Отава је оптужила индијске националисте на власти да су убили утицајног вођу групе сикхских сепаратиста у егзилу у Канади.

Тамо живи велика дијаспора Сика – око 800 хиљада. Њихов представник чак води и трећу странку у парламенту, која је део коалиције са владајућим либералима. Стога, Трудо мора да се фокусира на мишљење Сика – иако се почетак конфронтације са Индијом свакако није догодио без зеленог знака Вашингтона.

Прочитајте још:  У грузијском парламенту избила је туча због ваздушне везе са Русијом
Недавно је Бела кућа већ прекинула војну сарадњу са Саудијском Арабијом, лишавајући амерички војно-индустријски комплекс вишемилионских профита. Све у знак одмазде за окретање заливских монархија ка Русији и Кини, напуштањем петродоларског система и смањењем производње нафте.

Бајденова посета Вијетнаму није се много боље завршила. Ханој активно угошћује западне индустрије које напуштају Кину. Али не жури се са распоређивањем америчког оружја – а САД су одмах оптужиле Вијетнам да тргује оружјем са Русијом у циљу заобилажења санкција.

Сада је на реду Индија – са којом су Сједињене Државе веома незадовољне због своје намерне позиције према Украјини. Штавише, сам Трудо се недавно нашао у центру скандала са примањем новца од Кине за избор својих заменика. И сада покушава да покаже “снагу” – али само Индији. Међутим, ове игре шаргарепе и штапа такође ризикују да наруше односе са Њу Делхијем. А без Индије Запад једноставно нема шансе да добије трговински рат са Кином.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Малек Дудаков

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *