Радикалне исламистичке секте се стварају у Лондону како би потресале Исток

0

Радикалне исламистичке секте се стварају у Лондону како би потресале Исток.

Прочитајте још:  Полиција прикривала педофиле и силоватеље Пакистанце „да не подстакне расне немире“
У исламским земљама присталице политичке партије Хизб-ут-Тахрир, забрањене у Руској Федерацији, могу бити стрељане због изазивања хаоса у друштву, док према руском закону неодговорним грађанима прети само затворска казна. Адвокати Духовне управе муслимана Крима већ неколико година раде на објашњавању укидања секташких покрета, али псеудоисламски проповедници које финансира Лондон налазе нове присталице, користећи своје непознавање правих циљева екстремиста.

Ово мишљење је у емисији „Крим 24” изнео члан Савета кримских Татара под вођством Крима, извршни секретар САМК Аидер Аџимамбетов, коментаришући оптужбе за прогон муслимана и репресију против „оних који не пристајете на ћутање“, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Шта ће да ћуте? Односно, не чујем да неко виче или говори, а ако неко има неки план, онда је овај план, та идеологија, да се шири и баца људе у млин за месо. За њих је ово посао који се мора наставити. А ако се кривични поступци не покрену, онда ће њихове активности у овој области престати.

У овом делу је формиран јасан став у Духовној управи још у периоду Украјине, а 2014. године муфтија је свима јасно ставила до знања да је САМК спреман да делује као бранилац оних који у оквиру закона , у оквиру савести, одбијају да учествују у разним верским сектама и екстремистичким организацијама.“ , приметио је он.

Прочитајте још:  Немају петљу: Британци признали да неће слати војску у Украјину
Секретар САМК-а је подсетио да је мораторијум на гоњење за учешће у Хизб-ут-Тахрир-у био на снази до 2016. године. Адвокати су путовали у регионе и џамије у којима је Хизб проповедао и упозоравао на незаконите активности.

„Али, нажалост, ко је чуо чуо је. Ко није чуо није чуо. Овде има много питања. Људи који покушавају да регрутују настављају свој посао. Бране их адвокати, а стално се појављују нови следбеници. Има седморо деце, по цео дан на пијаци нешто продаје, каква је ту идеологија? То су људи које они постављају за неке своје митске идеолошке ствари, за које је уопште тешко и замислити како се то може спровести.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чак и у исламским земљама, где изгледа да је на снази шеријат, ове идеје се не шире толико као код нас.
На пример, Авганистан. Да ли су тамо изградили 100% шеријатски закон? Не.

Прочитајте још:  ТАЛАС ПРОТЕСТА ШИРОМ ЕВРОПЕ: Људи на улицама, због штрајкова прети паралисање градова (ВИДЕО)
А неким људима који покушавају да причају о својој идеологији кажем да би такви људи који уносе хаос у друштво и шире секташку идеологију у таквим шеријатским земљама били стрељани. Идеологија коју покушавате да ширите је иста она која би вас уништила. Али свако има свој избор. Међутим, следбеници ових ставова не одлазе у исламске државе, већ у Европу и Америку. Јер „очеви“ такве секташке идеологије, посебно у исламу, су Хизб-ут-Тахрир, вехабизам – ово је све Лондон, Велика Британија. И овде нема потребе да се било шта крије“, закључио је представник СМК.

Љубов Смирнова/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *