СКАНДАЛОЗНО: Забрањују обележја Србије на одећи у српским школама!!!!

0

У Основној школи „Михајло Пупин“ у земунском насељу Нова Галеника ученицима је забрањено да носе мајице са обележјима Србије, рекла је за Глас јавности мајка ученика који похађа осми разред ове школе.

Да скандал буде већи, ова забрана је саопштена ученицима уочи 15. септембра, који данас Србија и Република Српска обележавају као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Уместо да децу уче да буду поносна на своју земљу и њена обележја, деци се шаље порука да треба да се стиде тога, каже наша саговорница.

Мајка осмака каже да је он прошле седмице мајицу са натписом Србија, грбом наше земље и ликом Душана Силног (на фотографији) коју је добио на поклон носио у школи прошле седмице и вратио се тужан и збуњен. Наиме, неки од ученика су га, због мајице, називали „усташом“ и „Шиптаром“. (?!)

Неколико дана након тога ученици су, додаје наша саговорница, обавештени да је убудуће забрањено да носе мајице са обележјима Србије!? Уз то, како наводи, речено им је да не смеју да носе ни мајице са обележјима других држава, фудбалских клубова, ЛГБТ симболима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мајка дечака каже да може да разуме да нису препоручљива нека од других обележја, али зашто деца не смеју да носе симболе своје земље – у томе нема ничег провокативног, већ, напротив, тако се деца уче патриотизму и томе да воле своју домовину.

ЈОШ ВЕЋИ СКАНДАЛ СТИГАО ИЗ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

Отац дечака је поводом тога послао мејл Министарству просвете, на шта му је стигао следећи одговор:

Прочитајте још:  РЕЧ СТРУКЕ: Председник изазива панику, доводи до једног наразумног страха

„Дефинисање начина одевања ученика је аутономност образовно-васпитне установе. Регулише се општим актом школе, Правилником о понашању ученика, запослених и родитеља у школи. Наведени документ доноси се након спроведене јавне расправе у школи, односно прибављеног мишљења Савета родитеља, ученичког парламента и наставничког већа“ наводи се у одговору који је оцу ученика стигао из Министарства просвете.

Ипак, након свега остаје питање: да ли је могуће да се из школа у Србији, после избацивања чувених писаца, песника из наставног програма, па и занемаривања неких важних делова наше историје, истерује и сама Србија? Коме и зашто сметају обележја Србије на одећи ученика? Да ли је то део агенде која тежи да се избрише српско из Србије, да се изгубимо као народ, да заборавимо на нашу традицију, историју, специфичности, да, на крају, не знамо ко смо и зашто треба да будемо поносни на своје порекло?

СРБИЈО ЈАВНО ПИТАМО МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ: ГДЕ НАС ВОДИ ОВАКВО ПОНАШАЊЕ ДРЖАВЕ ПРЕМА МЛАДИМА КОЈИ СУ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ?

Извор: Глас јавности

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *