ХАОС НА КОСОВУ: Бачене експлозивне направе у дворишта Срба и каменоване су куће

1

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Три експлозивне направе бачене су ноћас у дворишта српских породица у општини Ранилуг у Косовском Поморављу, пренели су РТС-у локални извори и додали да је у двема експлозијама начињена материјална штета, док трећа направа није експлодирала.

ПРАТИТЕ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ ВАСЕЉЕНСКЕ И БУДИТЕ У ТОКУ СА НАЈНОВИЈИМ ВЕСТИМА

Најпре око 2.20 сати бомба је бачена у двориште куће Владице Аритоновица, заменика председника општине Ранилуг. Друга бомба, око 2.30 сати бачена је на кућу Срђана Ристића директора предшколске установе, а трећа бомба која није експлодирала, бачена је на кућу Зорана Ристића директор Центра за социјални рад.

Полиција на лицу места врши увиђај.

Пет експлизвних направа бачено је у последњих месец дана на куће и објекте српских власника и косовском поморављу.
Како “Новости” сазнају синоћ је каменована и кућа Босиљке Нојић (77) у Гњилану у близини градског гробља при чему јој је поломљен прозор на кући

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ретки Срби који живе у овом граду узнемирени су овим случајем, а како незванично сазнајемо ово није још увек пријављено тзв. косовској полицији.

Од прошле суботе до синоћ у овом граду на Косову и Метохији евидентирана су четири каменовања. У суботу 16. септембра кућа је гађана каменом, у понедељак 18. септембра парадајзом.

Старица је слабо покретна и живи са зетом који се недавно доселио код ње након што је продао своју кућу. Нојићи су повратници, у свој град су дошли поново 2009. године и једина су српска породица у том делу града. Били су на мети вишеструких напада Албанаца од повратка у Гњилане.

Прочитајте још:  УЧК добио списак за одстрел Срба

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ХАОС НА КОСОВУ: Бачене експлозивне направе у дворишта Срба и каменоване су куће

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *