Ипак потврђена оптужница за злочине у Јошаници

0
Фоча Јошаница

Фоча Јошаница (фото:Злочини над Србима)

Ипак потврђена оптужница за злочине у Јошаници.

Суд БиХ уважио је жалбу Тужилаштва БиХ и потврдио по свим тачкама уређену оптужницу за злочине над Србима у Јошаници код Фоче, потврђено је Срни у правосудним институцијама БиХ.

Суд БиХ је првобитно одбио оптужницу против 13 некадашњих команданата и припадника такозване Армије БиХ за ратни злочин над 56 српских цивила у Јошаници код Фоче 1992. године.

Тужилаштво БиХ је у року од 24 сата уложило жалбу на одлуку Суда БиХ.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је раније Срни да је жалба опширна и да побија наводе из одлуке Суда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Јошаници је убијено 56 цивила српске националности, рањено око 10 жртава, а куће, имовина, пољопривредни и помоћни објекти запаљени су и уништени.

“Оружани напад који су водили и у којем су учествовали оптужени извршен је на небрањено село насељено цивилним становништвом, а међу жртвама било је старијих особа, жена и дјеце. Најстарија жртва био је старац од 88 година, а најмлађа дјевојчица од двије године”, саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

Неке од жртава су мучене и убијене на изузетно свиреп начин.

За ове злочине оптужени су Ферид Буљубашић /70/, Ахмет Сејдић /63/, Рашид Собо /58/, Шефко Глушац /62/, Закир Јамак /54/, Бахрудин Мухић звани Бане /59/, Адем Фехрић /61/, Мустафа Пољо звани Муса /58/, Енвер Кустура звани Пена /56/, Мухамед Лиска /50/, Сакиб Чакар /66/, Изет Сејдић /67/ и Мунир Нало /53/.

Радио Фоча

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *