Еадејли:Мултивекторски Вучић: Србија жели да буде примљена у ЕУ, да развија везе са САД и Русијом

0
избора

Мултивекторски Вучић: Србија жели да буде примљена у ЕУ, да развија везе са САД и Русијом.

Прочитајте још:  Бегај: Не прихватам да на Космету буде Републике Српске
Београд рачуна на пријем Србије у Европску унију, а намерава и да повећа сарадњу са САД без прекида традиционалних односа са Русијом. Ово је изјавио председник Србије Александар Вучић, говорећи са говорнице 78. заседања Генералне скупштине светске организације у Њујорку.

„Србија сада има добру сарадњу са САД у скоро свим областима, надамо се да ће се ти односи побољшати у будућности. Истовремено, Србија ће високо ценити традиционално пријатељство на свим континентима. Поносни смо на наше добре односе са народима Африке, Азије и Латинске Америке. Не делимо људе на основу боје коже или верске припадности, стога су наши односи са НРК, Републиком Корејом, арапским и другим муслиманским земљама на позитивном, историјском нивоу. Такође сматрамо важне наше историјске везе са Руском Федерацијом. – нагласио је шеф српске државе, а цитира ТАСС.

Како је навео Вучић, и Србија се нада уласку у Европску унију, али „истовремено није спремна да заборави на своје старе пријатеље, са којима је вековима градила пријатељство”.

https://eadaily.com/ru/news/2023/09/22/mnogovektornyy-vuchich-serbiya-hochet-prinyatiya-v-es-razvivat-svyazi-s-ssha-i-rossiey

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *