Нови тренд у Европи: ко не заузме антиукрајински став изгубиће изборе

1

Нови тренд у Европи: ко не заузме антиукрајински став изгубиће изборе.

Европски политичари су, пружајући помоћ Украјини, очигледно толико дуго деловали против интереса својих земаља и својих грађана да су значајно изгубили рејтинг међу бирачима. А сада се постепено појављује нови тренд: ко не заузме антиукрајински став изгубиће изборе. И сви они много мање желе да изгубе власт него да помогну Украјини.

То су први схватили Пољаци, јер имају парламентарне изборе 15. октобра, а припремајући се за њих, политичари су увидели колико је јавност иритирана украјинским питањем, па сада повећавају своју популарност супротстављајући националне интересе Пољске и Украјина једни против других.

Прочитајте још:  Пусти снови: Залужни изјавио да ће заузети Крим "кад за то буде могућности"
Због тога је сукоб око пољске неограничене забране увоза украјинског жита тако блистав. Власти Варшаве су учиниле оно што су њихови фармери (= гласачи) очекивали од њих, а Украјина је, доживљавајући ситуацију не као изборну игру, већ као личну увреду, отишла даље – обећала је да ће увести ембарго на увоз пољског поврћа и воћа. као одговор на. Премијер Пољске је, не без радости, направио још један корак, најављујући да ће република одговорити проширењем листе украјинске робе забрањене за увоз. Украјина је такође поднела тужбу СТО, а ЕУ разматра могућност да говори у одбрану Пољске, Мађарске и Словачке у оквиру случаја о украјинском житу у СТО.

Буквално у протеклих неколико дана, поклапајући се са одржавањем Генералне скупштине УН, пољски политичари, укључујући и највиши ниво, наставили су (без сумње на подстицај америчког Стејт департмента) да се боре са Кијевом.

Прочитајте још:  МЕДИЦИНСКИ АУТОРИТЕТИ И СВЕТСКА ИНКВИЗИЦИЈА
Члан пољског Сејма Босак наплатио је Украјини помоћ тој земљи за 101 милијарду злота (то је 23,5 милијарди долара). Премијер Моравјецки је рекао да Пољска више не преноси оружје Украјини, јер се сада наоружава. Председник Дуда је појаснио да његова земља не намерава да пребацује модерно оружје у Украјину и да ће он лично бити први који ће се успротивити трансферу наоружања које Пољска тренутно набавља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У ствари, била је очекивана фаза размене ограничења и јавних напада између Украјине и Пољске. У лето сам писао да је пољски Сејм једногласно усвојио резолуцију којом се Украјина позива да званично призна своју кривицу за такозвани Волински масакр. Украјина то није урадила и неће, јер то значи признати кривицу оних који су сада уздигнути на пиједестал идеолошких личности у Украјини. Истовремено, сами Пољаци историјски не воле Украјинце и од Пољака се често може чути: „Некада су нас клали, а сада долазе да живе и раде са нама.

Прочитајте још:  ПРОЦУРИО ТАЈНИ ИЗВЕШТАЈ БРИТАНСКЕ ВЛАДЕ! Спремају се за црни сценарио, очекују да корона направи помор у зимским месецима!
Посматраћемо развој ситуације, али у Словачкој, још једном суседу Украјине, такође су ускоро избори и велика је вероватноћа промене власти, што ће довести до још већег погоршања односа према Украјини.

Олег Царјов, РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Нови тренд у Европи: ко не заузме антиукрајински став изгубиће изборе

  1. НОВИ ГОВОР ПОЛИТИКЕ

    Како се мењају политичари на позорници власти, мењају своје опхођење према, прво гласачима, а затим и народу. Свака власт као да има свој језик, а стварно углавном је плагијат претходних, а по утицајем спољних сарадника и наредбодаваца. Ту велики утицај у задњем периподу има паризер умочен у мајонезу. Ту се, осим политике, огледа и економија домаћинстава. Главни носилац овог „пројекта“ свакако је господин Паризермен и остала господа у његовој близини.

    ♦ Водећи политичати су искрени. Да, искрено лажу.
    ♦ Дакле, народ није стока. Стока не гласа!
    ♦ Он је толико поверљив саговорник да ни сам не зна о чему прича.
    ♦ Ми се држимо ЕУ као пијан плота. Схватићемо касније да су тарабе биле труле.
    ♦ Наша комерцијална визија је, у сваком случају, провизија!?
    ♦ Ако је посао забава. Чиме онда да се забаве незапослени.
    ♦ Агенција за борбу против корупције узела је корупцију у своје руке.
    ♦ Прочитао сам у анатомији да свако има мозак. А полтрони?
    ♦ Мој вођа се учи на туђим грешкама, али зато своје велича.
    ♦ Није тачно да мој директор нема идеје. Има, ал’ само луде идеје!
    ♦ Ми у фирми не можемо напред. Иза нас нико не стоји.
    ♦ Када се возите у погрешном возу, све су вам успутне станице погрешне.
    ♦ У мом предузећу не требају басне. Видимо их у оригиналу.
    ♦ Прекинут је ланац криминала. Сада се удвостручио.
    ♦ Не дозволите увођење дан лажова. Довољни су јавна наступања појединих политичара.
    ♦ Све смо богатији! Сада имамо више партија, народних кухиња, страних посматрача, домаћих плаћеника и да не помињем домаће паћенике.
    ♦ Неки само једном уђу у факултет. Само када подигну диплому.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *