Угљанин тражи од Вучића да се обуставе преговори са тзв “Косовом” док се на дневни ред не ставе питања “Санџака” и “Прешевске долине”

0

Угљанин и Курти са заставом независног тзв Санџака

На конференцији за новинаре одржаној данас, председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин изјавио је да Бошњаци из Санџака захтевају активно учешће у Споразуму о нормализацији односа између Србије и тзв “Kосова”. Угљанин је позвао председника Србије Александра Вучића и шиптарског терористу Аљбина Kуртија да обуставе све разговоре док се на дневни ред не уврсте питања “Санџака и Прешевске долине”.

Угљанин је нагласио важност укључивања ових регија у дијалог, те је изразио наду да ће њихови захтеви бити усвојени у најскоријем времену.

“Не можемо дозволити да се разговори наставе без одговарајуће заступљености свих заинтересованих страна. Бошњаци из Санџака, као и грађани Прешевске долине, имају право на глас у овом процесу,” рекао је Угљанин.

Он је додао да ће ово бити прилика за постизање ширег консензуса и дугорочне стабилности у региону, позивајући представнике Србије и “Kосова” да размотре овај предлог у духу регионалне сарадње и узајамног разумевања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тренутно није познато да ли ће и како ће Вучић и Kурти одговорити на ову иницијативу, али је сигурно да ће потези лидера у наредним данима бити пажљиво праћени од стране свих заинтересованих страна у региону.

Угљанин је закључио конференцију изражавајући наду да ће његов апел бити узет у разматрање, те да ће ускоро бити постигнут напредак ка инклузивном и трајном решењу.

СД / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *