Какав је Новак када се камере угасе?

0
ђоковић

Новак Ђоковић (Фото: PA/WILL OLIVER)

Новак Ђоковић, први рекет света, не воли пуно да говори о својим добрим делима, али и не мора јер је њему битније да помогне него да се о томе прича. Међутим, његов добар пријатељ и сарадник Васек Поспишил подсетио је на то колико српски ас помаже осталим играчима и истакао је да за то не добија довољно кредита.

При оснивању организације ПТПА Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, добио је велику подршку Васека Поспишила, канадског тенисера, који је заједно са њим покренуо организацију и упустио се у важну мисију.

Српски ас са Канађанином помаже слабије рангираним играчима, бори се за њихова права, а Поспишил је недавно открио колико се заправо Новак труди.

„Новак нема довољно кредита и то ме љути. Он је тако добар момак. Свако може да се понаша као да је анђео када су камере упаљене и могу да кажу праве ствари и ово и оно. Какви сте када нема камера и уопште како сте са људима? Он је тако великодушан и не знам да ли је моје место да то кажем, али он помаже јуниорима у Србији, финансира, помаже, заиста му је стало“, рекао је канадски тенисер.

Поспишил верује да је Новак тако великодушан због свог одрстања и тешке борбе да стекне услове да се бави тенисом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„То је због, претпостављам, његовог одрастања и кроз шта је прошао да би дошао тамо где јесте и он цени све што је тешко и колико је све искривљено против играча. Долази са правог места. Он покушава да помогне овим играчима у спорту“, закључио је Поспишил.

Прочитајте још:  Ђоковић и Троицки донели Србији АТП куп

Новак је организацију основао 2020. године, а током последње три године залаже се за боље услове слабије рангираних играча, као и једнаке услове за тенисере и тенисерке. Чланови организације су и Хуберт Хуркач, Онс Жабур, Паула Бадоса и други.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *