Шиптари у Скопљу одржали митинг подршке терористичкој држави

0

Шиптари у Скопљу одржали митинг подршке терористичкој држави.

У главном граду Северне Македоније, Скопљу, непознати људи одржали су проалбански митинг као одговор на догађаје на Косову.

Догађај је био активно пропраћен у локалним албанским медијима, јавља дописник ПолитНавигатора.

Место одржавања проалбанског митинга, који је, по свему судећи, организовала локална албанска заједница, био је трг назван по албанском хероју Скендербегу у претежно албанском подручју главног града Македоније Скопља – Чаир.

Прочитајте још:  НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ ОСТАЈУ НА КОСМЕТУ: Могућа ескалација
Неидентификована лица су држала постере на којима је писало: „Орао има две главе“ (помиње се на албански грб) и „Има једна – Митровица“ (помиње поновно уједињење града Косовске Митровице, који је деценијама био подељен на северно-српски и јужносрпски).албански, делови).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Типично, коњичка статуа Скендербега постављена је на истоименом тргу 2006. године, чему су се активно противиле словенска већина и влада земље, називајући изградњу споменика нелегалном. Међутим, лидер локалне албанске странке ДУИ (Демократска унија за интеграцију) Али Ахмети, уз активну подршку Запада, успео је да изгура и постављање споменика и преименовање места око њега у част Албански историјски херој.

Прочитајте још:  Тајне везе америчког амбасадора Кристофера Хила са шиптарским терористима!
Постоље споменика је украшено фреском „албанских хероја“ из различитих епоха, укључујући милитанте Ослободилачке војске Косова, укључујући одвратног убицу и терористе Адема Јашарија. А оно што је највише разбеснело овдашњу словенску заједницу била је сепаратистичка Ослободилачка народна армија, чији је теренски командант био Ахмети, која се борила за одвајање области насељених Албанцима од Македоније.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *