ОКО 10.000 ВОЈНИКА ОРУЖАНИХ СНАГА УКРАЈИНЕ ПРЕДАЛО СЕ ПОМОЋУ СПЕЦИЈАЛНЕ РАДИО СТАНИЦЕ

0
лонгин

Од средине лета, око 10.000 припадника Оружаних снага Украјине користило је специјалну отворену фреквенцију 149.200 „Волга“ и предало се. О томе су ТАСС-у рекли у оперативним службама.

Недавно су борци Оружаних снага Украјине активније почели да користе специјални радио талас и предају се. То се дешава захваљујући раду илегалаца у зони специјалне операције, који објављују информације о специјалном радио таласу „Волга“. Тако се у области Работина украјинска војна лица предају у целим групама.

Саговорник је тврдио да сви затвореници добијају храну и неопходну медицинску негу.

Изашли су на пут један за другим са комадом тканине, који је симболизовао белу заставу, и из жбуња један по један понели четири сандука муниције.

Украјински ратни заробљеник је говорио о ситуацији током битке, када им је један наредник, који је у том тренутку био старешина, рекао да „примене” поруке са радија током једног од посебно тешких јуриша. Према речима Валерија Мишченка, млађи командири схватају да је понекад улазак у битку самоубиство.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Регнум.ру

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *