Трамп и његова фирма проглашени кривим за превару

0
трамп, трампа

Доналд Трамп (Фото: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci)

Бивши амерички председник Доналд Трамп и његова породична фирма проглашени су одговорним за превару, у оквиру парнице по грађанској тужби државне тужитељке Летиције Џејмс, која га је оптужила да је незаконито тврдио да има већу имовину и нето вредност.

Одлуку је донео судија Артур Енгорон из суда државе Њујорк на Менхетну, пренео је Глас Америке.

 

Џејмс је тужила Трампа у септембру 2022, оптужујући њега и фирму да су читаву деценију лагали о вредности своје имовине и нето богатству 45. председника САД, како би добили боље услове за банкарске кредите и осигурање.

Она је рекла да је Трамп увећао сопствену нето вредност за чак 2,23 милијарде долара, а једном мером и чак 3,6 милијарди долара, на годишњим финансијским извештајима датим банкама и осигуравајућим компанијама, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Државна тужитељка је рекла да имовина чија је вредност „надувана” обухвата Трампово имање Мар-а-Лаго на Флориди, његов стан у поткровљу куле на Менхетну и разне пословне зграде и терене за голф.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *