Лавров: Москва је спремна на преговоре о Украјини, али..

0
лавров

www.globallookpress.com © Ton Molina/Keystone Press Agency

Москва је спремна да преговара о Украјини с тим да мора да се узме у обзир нова реалност у вези са новим регионима Руске Федерације (ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорошка област) као и интереси руске безбедности, истиче руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу за ТАСС.

Русија је тај став одавно изнела и остаје при њему, наглашава шеф руске дипломатије.

Интереси руске безбедности о којима говори се односе на спречавање стварања непријатељског нацистичког режима на границама Русије, режима који је за свој циљ отворено дефинисао истребљења свега руског на оним територијама, и на Криму и у Новорусији, које су вековима освајали, уређивали и насељавали Руси, прецизира он.

Што дуже Кијев одлаже преговоре са Москвом, то ће касније бити теже преговарати, истакао је Лавров раније. Према његовим речима, први корак за такве контакте требало би да буде укидање указа украјинског председника Владимира Зеленског о забрани дијалога са Москвом.

РТ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *