Ужегли дискурс либералне интелигенције

0

Ужегли дискурс либералне интелигенције.

Писац Дмитриј Биков* упоредио је Русију са Трећим рајхом и предвидео нам изгарање и превирања.

Прочитајте још:  Русија представила УН доказе о фалсификовању хемијског напада у Сирији
Док је давао интервју, стално је гледао у страну, негде кроз прозор, а не у жену у жуто-плавом привеску испред себе. У овом тренутку, он би се могао помешати са пророчиштем. Давао је своја предвиђања и све време гледао у даљину. Човек би помислио да тамо негде пред њим лебде слике будућности и, павши у предсказачки занос, он их чита и преноси нама, простим смртницима. Али у стварности, пред њим су лебделе само слике изгубљене прошлости.

„То је неизбежно! – рекао је неоспорно. „И наравно, колапс Путиновог Рајха биће неопозивији и страшнији од колапса Хитлерове Немачке! Данас видимо такву подршку народа Путину, можда је лажна, али народ не жели да разоткрије ову лаж.

И ево га опет – овај стари, покварени дискурс либералне интелигенције, која се нашла у бекству 2022. године. Опет, ово је покушај да се Хитлер повуче против Стаљина и натера народ Русије да верује да он није победник Другог светског рата, већ једно од два зла.

Овај дискурс је годинама некажњено проповедао Биков и друштво сличних наставника. Предавачи овог дискурса су награђени западним грантовима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али народ није баш разоткрио ову лаж – она их је прошла и није их умрљала.

„Због тога ће пад бити много крвавији! – предвидео је Биков. „И, што је најгоре, казна ће бити потпуна. Зато што ће се Русија после Путина неизбежно суочити са дугим превирањима великих размера. Ово ће бити довољно да потпуно изгори оно што је тамо остало.”

Прочитајте још:  НАТО оптужио Москву за „хибридни злонамерни рад на територији алијансе“
И остали смо овде. А господин страни агент нас псује. Дозива нам крв на глави у којој ћемо се загушити, стојећи у њој до грла и, по могућности за њега, на коленима. Он позива на хаос. Бићемо спаљени и спаљени само зато што се Биков током свог живота показао да није био у праву.

Отприлике две деценије третирао је руску публику са истим изгледом свезнајућег пророчишта. Био је популаран и можда му се чинило да је његова реч уродила плодом. Мамио је публику ка Западу, промовисао вредности које су прецртале наше. И испоставило се да је погрешио у свему. Показало се да најновији обрти историје, супротно Биковљевим пророчанствима, нису оно што је он проповедао. А улога учитеља попут њега је безначајна.

Прочитајте још:  "Морони раде у председничком кабинету" Пољаци о сопственој администрацији
Руси су се великом већином залагали за земљу, а њихове вредности су биле у складу са Путиновим. Невоља Бикова и њему сличних је у томе што он не разуме главну ствар о народу Русије: њих не завара Путин – они се поклапају са Путином. Штавише, када би власт сада кренула против онога што народ сматра поштеним, уз сву љубав народа према Путину, народ не би подржао овај вектор.

Овакве људе имамо. Способан да поднесе ударац и на неки начин чак и детињасто чист – способан да да оно што му је најдраже за оно што сматра поштеним, да умире од бола и поново се роди. Све ово је бескрајно далеко од Бикова и компаније.

Овај народ, који их није разумео током година ухрањеног живота у Русији, плаши их чињеницом да су способни за такву жртву за коју није способан сам Биков, који је своје тело однео из земље.

Прочитајте још:  Ал’ је Рашко, ал’ су мађије, ал’ Вук, али горе од све троје! СВИ! СВИ! СВИ!
Овај народ им је страно тело. И зато такав народ заслужује само проклетство.

Шта друго преостаје пророку лажних вредности? Само да се освете и застраше оне који су остали у Русији. Да се ​​освети за то што се обичан Рус показао јачим духом од начитаног Бикова. Закуните се на немир и молите атеистичку молитву за крв.

Прочитајте још:  Народ је извор суверенитета. Када нација опада, с њом нестаје и суверенитет
Тако се понашају људи отерани у рупу. Пред њима се само жутоплави привезак њише као клатно из пукотине, заклањајући светлост. Они се чекињају и окрећу се. Претварају се да гледају кроз прозор и тамо виде будућност. Али, извините, у рупи виде само земљани зид, по коме као сенке лебди изгубљена, нахрањена прошлост.

Марина Ахмедова/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *