ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: ПРЕДАЈА КОСОВА, ПАШИЊАНОВ МОДЕЛ ИЛИ ЈОШ ЈЕДНА КЛОВНИЈАДА У ПАРИЗЕРСКОЈ КОМУНИ

2

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Једини пут који видимо напред, иако ће вам можда звучати чудно што то чујете од амбасадора Србије, јесте да тражимо од НАТО да преузме надлежност на северу Косова уместо Куртијевих специјалних снага
Марко Ђурић, Вучићев човек у САД

ДА СЕ РАЗУМЕМО

Можда ништа од овога што сам писао није тачно. Можда је Вучић највећи патриота свих времена, који носи орден Светог Саве за одбрану Космета са пуним правом. Можда је он препородитељ Србије и можда је паризер најздравија сухомесната храна на свету.
Ко тако мисли, нека не чита овај текст или – нека га прогласи за халуцинацију.
Другима, пак, на увид следећа размишљања. После оставке Радоичића и потпуне компромитације српског отпора на Северу КиМ.

ПИСМО ПРИЈАТЕЉА

Пише ми пријатељ:“Не знам да ли сам у праву, али све на Северу Косова и Метохије личи на јудински модел који је применио јерменски Вучић, Пашињан. То је исти Пашињан који је већ 2020. изгубио једну битку за Нагорно Карабах; сада је, коначно, изгубио и последњи могући рат. Јермени се исељавају, али, наравно, Пашињан оптужује Русе – они, каже НАТО Јерменин, нису бранили карабашку територију. Тако ће урадити и Вучић – неколико прскалица и ватромета по Косову, са извесним мртвима и рањенима, и предаја Шиптарима свега, а наш народ се заувек исељава. Буне се Јермени, али Пашињан и даље траје. Вучић је лузер, који ништа од онога што је наводно тражио није добио – ни поделу Косова, ни ЗСО, а час је да се свега одрекне, јер му газде пуцају под ноге, као Сима Страхота својим противницима. Мора се наћи метод издаје који га неће склонити с власти, да би могао да и даље, у име Вашингтона и Брисела, управља Паризерском комуном некад званом Србија“.
Трудим се да размишљам о ономе што ми се каже или напише, па ми ово електронско писмо пријатеља зазвуча истинолико. Покушао сам да уђем у логику тог писма, и ево до чега сам дошао. Томе је претходио увид у баналну ( али после Хане Арент сви знамо за баналност зла ) чињеницу: иако Аљбин Курти личи на Мистер Бина, кад говори, чак и на српском, он је за Вучића прави Де Гол. Дотле су нас довели НАТО гадови што су Архикловна довели на власт, да нас све по списку преда и прода.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ВУЧИЋ, НОВИ ПАШИЊАН?

О чему је реч кад је паралела Вучић – Пашињан у питању? Писао је о јерменском Вучићу ( својевремено! ) Александар Ђокић у „Печату“:“Као што можемо видети, против Пашињана наступили су хероји Карабашког рата из 1990-их, а Јермени су опет изгласали Пашињана и то с двоструко више гласова. Како је до тога дошло? Прво, забележена излазност је била веома ниска – 49,4%, што је изненађујуће за изборе оваквог значаја, који се одржавају после историјског ратног пораза. Овај број сведочи о озбиљној неажурности бирачког списка у Јерменији, који очигледно садржи велики број грађана који су се одселили из ове државе (јерменска дијаспора је бројнија од популације саме Јерменије). Друго, изгледа да грађани Јерменије дају предност Пашињану, као политичком лидеру који покушава да повеже Јерменију са Западом и оствари економски напредак, испред бивших јерменских лидера надалеко познатих по корупцији, ауторитарности и спољнополитичкој зависности од Русије. Треће, по свему судећи, грађани Јерменије су уморни од карабашког конфликта који од 1994. године никада није заиста завршен и желе да се одрекну тог терета. Жеље грађана Јерменије су разумљиве, а да ли су оствариве, то је већ друго питање. Пашињан је и у току распламсавања карабашког конфликта 2020. године апеловао на помоћ Запада која напослетку и није стигла. Богата јерменска дијаспора са Запада не улаже капитал у развој јерменске државе, већ се бави пропагандом турског геноцида над Јерменима, који се десио пре више од једног века. Без обзира на број резолуција о геноциду над Јерменима, усвојеним у парламентима западних држава, пораз у рату против Азербејџана није спречен, а Јерменија није остварила ни економску корист од дејстава јерменске дијаспоре. Разуме се да је јерменска западна дијаспора (не треба је мешати с такође многобројном јерменском руском дијаспором) првенствено заинтересована да се бави узроком сопствене емиграције – турским геноцидом над Јерменима за време Првог светског рата. Њихови потези, међутим, сведоче о кључној разлици између пропаганде и конкретне користи, које се често размимоилазе у пракси, али док се до те вододелнице не дође, изгледају истоветно.
Резултати Пашињанове владавине су заиста катастрофални – успостављање веза са Западом није допринело економском развоју Јерменије (као што чиста прозападна усмереност Грузије није остварила ни економске, ни политичке, ни војне циљеве те државе), а утицајне западне државе нису смеле да реагују против Азербејџана, јер је званични Баку ступио у војнополитички савез с Турском.“(1)
Тако је било у Јерменији.
Зоран Чворовић је, управо сада, тешком артиљеријом своје аргументације, показао и доказао да смо на истом путу као и Јерменија.(2)
Вучићев НАТО џендерски режим, умотан у српску тробојку, иде стазама Пашињана.

Прочитајте још:  ТАЧИ УБИО 87 ЉУДИ? Хашки тужиоци тврде да имају чврсте доказе, "Змији" прети дуга робија

„ВУЦКО ЛАЗМИСЉА“

Вучић је већ Бриселским споразумом предао Косово и Метохију, разоружао и обезвластио наш тамошњи народ у сваком погледу, али одлично зна да је довољно да глумата патриотизам и да баца пензионерима и лумпен – пролетаријату паризер у очи, па да све буде у реду. И они који су, као, против Вучића, који су „ЕУ оријентисани“ и нису „крезуби“ у суштини су кукавице које мисле само о себи и свом стомаку. Нису за Вучића и паризер, али су за своје фантазмагорије, старокомуњарске бедастоће о ЕУ као титоистичком шопингу у Трсту, са све фармеркама и жвакама.
Вучић зна да су пензионери купљени паризером, а да другосрбијански лумени и „фуј национализам“ скудоумци не желе никакво Косово и Метохију о свом нежном врату, коме не сметају једино НАТО ланци. Логика Архикловна, домаће „бебе зла“ ( израз Станка Церовића ), „Вуцка који лазмисља“, је проста:“Оно чега се Друга Србија у разним нијансама плаши су западне санкције, и кад су се толики вакцинисали „фајзером“ да би могли да иду на море или у ноћни клуб, како се неће одрећи Косова ако им прете НАТО санкције?“
Њему нема ко да се супротстави – врх СПЦ га је одликовао, поводом осам векова аутокефалије, орденом Светог Саве за „херојску одбрану Косова у саставу Србије“; то значи, Вучићев дил са структурама које носе панагије и „да не бјеху под оним именом, не шћаху се бојат` од урока“ постоји и делује, и од њих се, кад је борба против издаје у питању, ничему немамо надати. Наша војска је баба Јулин пук, полиција ће да бије кога треба кад им се нареди, Уставни суд ћути и кути. Постоји патриотска опозиција, али још их чекамо да се уједине око основних националних интереса…
Док се они уједине, „оде воз кроз кукуруз!“

Прочитајте још:  Скоро пола милиона грађана Србије се пријавило за вакцину, до сада је примило 50.000

ПОТРЕБНА ЈЕ ПРЕДСТАВИЦА

Ипак, потребна је Вучићу нека представица, да, кад крену нови „Бљесак“ и „Олуја“ уз садејство НАТО пакта и Шиптара, људи не помисле да је Архикловн издао Косово, него да су то урадили, рецимо, Руси ( ко би други?), јер Руси су за све криви, као што су били криви и краљу Милану, који је склопио тајни русофобни уговор са Бечом: ви мене држите на власти, а ја не радим ништа без вас.
Као што је Пашињан апеловао да му Запад помогне у Карабаху ( а не Руси и не ОДКБ ), тако се и Вучић ослањао на Вашингтон и Брисел да заштите наш народ на Северу КиМ. Он, као ни Пашињан, неће добити помоћ Запада, али ће њему, као и Пашињану, бити криви Руси ( Вучићеви бизони већ спремају чланке на тему – кад су нама Руси помогли? )
Кад се све заврши, кад Шиптари заузму што им је НАТО дао, онда ће Вучић ( а са њим и његове слугерање, олош који зна шта се дешава, али служи Архикловну због најбаналније личне користи ) да роне сузице патриотске, па ће да сниме и неки тужан филм о страдању нашег народа с Космета, из кога се неће видети ко је крив, али ће филмчић свакако бити тужан.
И тако даље, и томе слично.
Вучићеви бизони већ лију сентименталне своје сузице и говоре како ми не можемо да ратујемо, како ћемо, што рече она са ју тјуба, „сви да изгинемо у ову воду“, како нас „шутираду Цигани, шутираду господа“, и како „несам школовала од времена па до сада“. А Архикловнове ништарије се плаше само за своје ДЕ БЕ ( не дебеле, читај поново : ДЕ БЕ ) задњице, и труде се да не одговарају за сва непочинства од 2012. до данас, са све потонућем Београда на води.

Прочитајте још:  Србија гласала против иницијативе Русије у УН

НЕ ЖИВИМО У ЛАЖИ

Ипак, не губим веру у Бога и у то да Косово и Метохија не могу бити отети, јер су Света Земља. Битно је да ми у срцима бранимо оно што је наше, и да не признајемо капитулацију, а Архикловн и његова булумента ће изаћи, кад – тад, на суд вечни, ако не изађу на суд народни. Ако нам безвизни режим и весело ЕУ скакутање буду милији од онога за шта је сваки од нас, преко својих предака, пролио крв, онда је Вучић само пројекција наших тајних жеља, и губитак Светиње биће праведна Божја казна – јер, Бог казни безаконике тако што се повуче кад види да им је трбух важнији од Истине и Правде. И нема везе ко је председник, ко владика, ко генерал, ко професор, ко чистач улице – сви ћемо, по својој мери власти, утицаја, оданости Завету и спремности на жртву, платити за издају земље Лазареве. Једноставно, нестаће нас, са све безвизним ЕУ режимом.
Овај ће народ живети једино док има снаге да се не предаје смрти која се маскира у лаж и да се не поклони Моћи као Праву. Јер, како рече Франц Кафка Густаву Јаноуху – без Истине се не може живети; Истина је можда сам живот.

УПУТНИЦЕ:
1.https://www.pecat.co.rs/2021/06/kako-je-u-jermeniji-pobedio-covek-koji-je-izgubio-rat/
2. https://standard.rs/2023/09/27/jermenska-lekcija-za-srbe/

Владимир Димитријевић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: ПРЕДАЈА КОСОВА, ПАШИЊАНОВ МОДЕЛ ИЛИ ЈОШ ЈЕДНА КЛОВНИЈАДА У ПАРИЗЕРСКОЈ КОМУНИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *