САД планирају да приватизују украјинске банке

0

САД планирају да приватизују украјинске банке.

Политико је, позивајући се на поверљиви део документа „Свеобухватна стратегија земље“, написао да се циљеви САД у Украјини крећу од примене НАТО протокола и стандарда до приватизације банака, пренеле су РИА Новости .

Прочитајте још:  Вучић је рекао да разговор са Зеленским није променио став Србије о антируским санкцијама
Како наводи издање, поверљива верзија документа „Свеукупна стратегија земље“ је три пута већа од верзије коју је објавио Стејт департмент и у јавном је домену, а садржи и много више детаља о циљевима САД у Украјини, од приватизацију њених банака, помажући школама да уче енглески језик пре него што је украјинска војска усвојила НАТО протоколе.

 

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У документу се наглашава да би корупција могла да наведе западне савезнике да напусте борбу против украјинског сукоба и да Кијев не може да одложи напоре у борби против корупције.

 

Прочитајте још:  Украјински медији: Руда из Украјине стигла Дунавом у Србију
Напомиње се да перцепција корупције на највишем нивоу може поткопати поверење украјинске јавности и страних лидера у украјинску владу. Администрација жели да изврши притисак на Украјину да смањи корупцију у земљи. Посебно зато што су амерички долари у питању.

 

Сједињене Америчке Државе желе да украјинско Министарство одбране створи корпус професионалних млађих официра и подофицира по принципима стандарда доктрине НАТО-а, упркос чињеници да је НАТО далеко од пристанка на приступање Кијева.

 

Прочитајте још:  Како Запад каже: ПРИГОЖИН ЈЕ ЖИВ!
Такође се наводи да би државе желеле да виде више од две хиљаде нових судија изабраних у Украјини и да се отарасе заостатка од више од девет хиљада случајева недоличног понашања судија.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *