Сведок убиства Србина у Бањској: “Полиција” са два метра пуцала у рањеног ненаоружаног Мијаиловића

0

(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Сведок убиства Србина у Бањској: “Полиција” са два метра пуцала у рањеног ненаоружаног Мијаиловића

 

Сведок убиства Србина у сукобу са Kуртијевом тзв. полицијом прошле недеље у Бањској испричао је да су Бојана Мијаиловића, који је ненаоружан бежао од тзв. полиције, након што су га погодили и ранили, полицајци упуцали из непосредне близине, са два метра, док је био на земљи.

 

Он је испричао да се 24. септембра задесио у селу Бањска, где је срео групу наших људи у униформама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

“Пришао сам код њих, питао да ли треба нека помоћ. Нисам знао о чему се ради, рекао сам да знам овај терен. Да ли треба нешто да вам се помогне. Док сам причао са њима, одједном је почела да пуца на нас Kосовска полиција“, каже он.

 

Пуцали су, додаје, са свих страна, „из свега и свачега“.

 

“Нисам знао уопште шта се догађа, мислио сам да нико жив неће да се извуче… Пуцали су из свега и свачега. Рекао сам да знам овај пут, тамо може да се бежи и кренуо сам да бежим, а за мном је кренуо Бојан Мијаиловић. Трчећи кроз шуму, путем нас је јурила група косовских полицајаца која је пуцала за нама, без икаквог упозорења – стој, стани… Били смо без пушака, без ичега. И још пар метара, погодили су и њега и мене“, сведочи он о сукобу.

 

Испричао је да је Бојан пао на пут и да више није могао да бежи, док је сам скочио „под пут“, да се склони.

Прочитајте још:  „Војвођанска нација“, или српски национални идентитет и насиље поједин(а)ца над њим

 

“Kада сам се подигао да видим шта је и како је, видео сам да је њему пришла група полицајаца и са неке непосредне близине, од два метра пуцали су у њега“, рекао је сведок.

 

Након што се сам ту задржао, како каже, пар секунди, видевши да му је живот у опасности, наставио је да бежи, а полиција га је приметила и наставила да пуца за њим.

 

“Ја сам знајући те путеве, успео да се извучем до неког потока и даље шта је више било…. Ја стварно не знам“, завршио је своје сведочење очевидац сукоба у Бањској.

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *