РУСИ НЕГОДУЈУ: ОТКУД ОРУЖЈЕ УКРАЈИНЦИМА ПРОИЗВЕДЕНО 2023. У СРБИЈИ?

1

Како пише утицајни руски Телеграм-канал 338 (https://t.me/go338/49626?single) Оружане снаге Украјине користе и оружје које производи српска фабрика Слобода , при чему се наводи да је година производње 2023. односно после почетка Специјалне војне операције, јер и раније је могло да се наиђе на српско оружје, али старије производње.

 

У тексту се подсећа на случајеве из Авганистана, па се каже да „верујемо да се на сличан начин производни погони у Србији данас утоварају кроз гаскете, а производи на крају заврше у Украјини“.

Каже се у тексту „случајно смо сетили случајева из 2008-2011 у вези Alliant Techsystems-а, подружнице Northrop Grumman-а. Дилери су испричали како су успели да реше тежак проблем снабдевања НАТО контингента у Авганистану муницијом совјетског типа и неким другим калибрима: наручивали су их у српским фабрикама“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

У тексту се закључује да „руска публика, укључујући и публику телеграм-канала, све гласније педалира тему српске издаје“.

 

 

За Васељенску  Горан Игић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “РУСИ НЕГОДУЈУ: ОТКУД ОРУЖЈЕ УКРАЈИНЦИМА ПРОИЗВЕДЕНО 2023. У СРБИЈИ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *