Руски амбасадор поручио Весли Кларку због напада на СПЦ: Користите исту шему као према УПЦ

0
амбасадор, србију

амбасадор

Руски амбасадор поручио Весли Кларку због напада на СПЦ: Користите исту шему као према УПЦ.

Прочитајте још:  Обележавају територију: Албанци у Србији не желе националну већ државну заставу
Злонамерни покушаји пензионисаног америчког генерала Кларка да неосновано окриви Српску православну цркву за чување оружја у манастирима у покрајини Косово и Метохија изазивају дубоку забринутост, рекао је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко.

“Исту циничну шему западњаци користе према канонској Украјинској православној цркви: лажне информације се представљају као ‘поверљиви обавештајни подаци’, па се користе као разлог за брутално прогањање свештенства и верника”, написао је Боцан-Харченко на Твитеру.

На оптужбе Веслија Кларка о чувању оружја у манастиру СПЦ, изнете после сукоба у селу Бањска, где се налази и манастир, реаговала је и Епархија рашко-призренска.Како је саопштено из Епархије, та изјава “дубоко забрињава због нетачне тврдње да је у манастиру Бањска наводно било ускладиштено оружје”.

Из Епархије су објаснили да је приликом прегледа који су обавили тзв. косовска полиција и Еулекс утврђено да у манастиру није било оружја, већ је оно нађено у објекту који је ван комплекса, те у делу дворишта, а оставила су га наоружана лица која су самостално ушла у њих 24. септембра, и те локације нису биле под контролом манастирске братије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *