Србија одбија руске авионе да се не би замерала Западу

0

Србија одбија руске авионе да се не би замерала Западу.

Заменик министра одбране Србије Ненад Милорадовић рекао је да ће ваздухопловство земље бити модернизовано уз помоћ опреме из ЕУ, али и УАЕ.

Прочитајте још:  Премијер Марковић најавио протјеривање свештеника СПЦ из Црне Горе
Званичник је о томе рекао порталу Тангосик, јавља дописник ПолитНавигатора.

Према Милорадовићевим речима, планирана је модернизација српског ратног ваздухопловства (Ратно ваздухопловное и противодукхопловну одбрану Србије) набавком француских вишенаменских ловаца Рафале. Заменик министра је саопштио хитне вести на ову тему.

Поред тога, испоставило се да Србија учествује у два заједничка пројекта са Ербасом: наоружавање хеликоптера Н-125М и креирање дрона Сиртап. Истовремено, у наредна два месеца очекују се наставак испоруке хеликоптера Х-145М у верзији са пет лопатица са системом за управљање ватром Х Форце 3;

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А до краја новембра Београд би требало да добије други (први је стигао у септембру) војно-транспортни авион Ербас Ц-295В. Такође, ускоро се очекује испорука јуришних дронова из УАЕ у Србију.

Прочитајте још:  Нова укронацистичка лаж: Убијене нацисте у Мариупољу представљају као цивилне "жртве руске агресије"
Тако постаје очигледно да Србија у потпуности прекида сарадњу са Русијом и Белорусијом на модернизацији свог ваздухопловства – процес који је започео 2018. године. Међутим, после почетка СВО, председник Србије Александар Вучић рекао је да је сервисирање модернизованих руских МиГ-ова 29 отежано због међународних санкција.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *