Српска одговорила Сарајеву: Имовина припада ентитетима

0

Република Српска

Српска одговорила Сарајеву: Имовина припада ентитетима.

Бошњачки и хрватски члан Председништва Босне и Херцеговине Денис Бећировић и Жељко Комшић упутили су у процедуру Председништву БиХ предлог закона о тзв. државној имовини. Из Републике Српске поновљено је да је имовина у надлежности ентитета и да је ово још један пуцањ у празно.

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је предлог закона о тзв. државној имовини јефтин популизам без уставног утемељења и било каквог смисла.

Прочитајте још:  Песков: Русија ће одговорити на одлуку САД да конфискује руску имовину
Правник Огњен Тадић рекао је да је Дејтонским споразумом јасно прописано да БиХ нема имовину и да једино Република Српска и ФБиХ имају надлежност да регулишу ово питање имовине.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Параламентарне скупштине БиХ Милорад Којић оценио је да Бећировић и Комшић желе да уведу у већу кризу и да потпуно дестабилизују политичку ситуацију и у БиХ и у региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Додик: Изетбеговић се понаша као „мали Ђокица"
Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је да Комшић и Бећировић упућивањем у процедуру предлога закона о имовини не желе добро народу у БиХ како се представљају, већ позивају на сукобе, преноси Спутњик.

Посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Мирослав Вујичић рекао је да је потез Комшића и Бећировића представља чисти популизам и очајничко додворавање бошњачком бирачком телу.

Бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић образложио је да је, према предложеном закону о имовини, БиХ носилац права власништва, а ентитети и други нивои власти у БиХ могу користити и управљати имовином која им је потребна за вршење њихових појединачних надлежности у мери у којој су овлашћени овим или неким другим законом који донесе Парламентарна скупштина БиХ, пренела је РТРС.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *