Технички Дритан опет кука: Русија тражи нова жаришта по Европи

0
Дритан Абазовић, кочнице

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Технички Дритан опет кука: Русија тражи нова жаришта по Европи.

Прочитајте још:  Зеленски признао напредовање руских трупа у Донбасу
Премијер Црне Горе у вечитом, техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је данас да Русија тражи нова жаришта по Европи и да је због тога потребно да се ЕУ прошири.

“Данас имамо ситуацију да је Руска федерација напала Украјину. Сјутра се исто може десити и Западном Балкану. Народ Украјине, не брани само себе, они бране њихово право које имамо сви ми, да сами бирају свој пут. Мислим да ЕУ мора да оживи процес проширења, ако жели да остане атрактривна за нове чланице у контексту глобалне коалиције, јер треба да мислимо о трећим странама, и ако желимо да се осјећамо сигурније у контексту Русије, сјутра Кине или неке треће земље, мислим да би ЕУ требала да донесе одлуку да оживи процес проширења – рекао је Абазовић на Варшавском безбедносном форуму, преноси Антена М.

Говорећи о ситуацији на Космету Дритан је поново оптужио Русију.

“Јер Русија тражи нова жаришта у и Европи и мислим да то треба да нас забрине. И када причамо о проширењу, не причамо о томе само зато јер нам се свиђа да будемо дио демократске групе земаља, истина то доноси доста могућности али то је и питање безбједности. У том смислу да није добро да будемо изоловани – навео је Абазовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *