Иран званично подржао ракетне нападе на Израел

1
иран, ирана

Иранфото: © Reuters / Lisi Niesner / RT

Иран званично подржао ракетне нападе на Израел.

Прочитајте још:  Напади на америчке војне базе на Блиском истоку интезивиране: Америку ће подршка Израелу дебело коштати
Иранска страна подржава ракетне нападе на Израел и „стајаће уз“ палестинске борце до коначног ослобођења Палестине. Ово је изјавио саветник врховног лидера Исламске Републике генерал-мајор Рахим Сафави.

“Подржавамо ову операцију и стојимо раме уз раме са браниоцима Свете земље, укључујући великог мученика Касема Сулејманија. Остаћемо уз палестинске борце до потпуног ослобођења Палестине и Јерусалима”, рекао је он, а преноси ИСНА.

Саудијска Арабија је такође позвала на деескалацију ситуације у палестинско-израелском сукобу. Саудијско министарство спољних послова окривило је израелску страну за ескалацију.

„Краљевина Саудијска Арабија пажљиво прати догађаје без преседана између бројних палестинских фракција и израелских окупационих снага“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Сукоби у Украјини и Израелу довели Запад у незгодну позицију
Поред тога, катарско министарство спољних послова објавило је саопштење у којем се наводи да “само Израел сноси одговорност за текућу ескалацију насиља против палестинског народа”.

У суботу је војно крило палестинског покрета Хамас објавило операцију Ал-Акса поплава против Израела. Према последњим подацима, усред ескалације палестинско-израелског сукоба, број погинулих у Израелу порастао је на 20. Израелске одбрамбене снаге најавиле су покретање операције Гвоздени мачеви против Хамаса у Појасу Газе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Иран званично подржао ракетне нападе на Израел

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *