У палестинској операцији отпора убијено је 35 израелских војника и, а рањено је још 600

0

У палестинској операцији отпора убијено је 35 израелских војника и, а рањено је још 600.

Најмање 35 војника и досељеника израелске окупационе војске је убијено, а још 600 је рањено у операцији Ал-Акса Олуја, коју је јутрос покренуо палестински отпор у појасу Газе као одговор на текуће упаде у Јерусалимску џамију Ал-Акса и нападе на Палестинце од стране окупаторске снаге.

Прочитајте још:  ФДА жели да испитивања о вакцини против короне објави тек за 55 година
Палестински медији јавили су да су борци отпора испалили више од 5.000 ракета на израелска насеља око појаса Газе и Тел Авива, као и на бројна насеља на територијама које је Израел окупирао 1948. године. Отпор је прогласио стање отвореног рата против окупатора широм окупиране палестинске територије.

Борци су упали у неколико насеља у близини сектора. Током сукоба између Палестинаца и израелских снага безбедности и досељеника, неколико њих је убијено. Било је могуће заробити освајаче, као и неколико јединица непријатељске војне опреме као трофеје, јавља сиријска агенција САНА.

Прочитајте још:  Нове жртве окупационе агресије на појас Газе која је у току
Израелски непријатељски медији су признали да је на насеља испаљен невиђени број ракета, у којима су погинула најмање 22 војника и насељеника и рањено још 545, од којих су многи у критичном стању. Током напада на насеља у близини сектора, заробљено је 35 израелских војника и досељеника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Украјинске избеглице у Израелу изложене сексуалном злостављању
Израелске снаге безбедности отвориле су ватру на Палестинце источно од избегличког кампа Ал-Бреиј у центру сектора, убивши три особе, укључујући новинара који је извештавао о догађајима. У међувремену, непријатељски авиони извршили су напад на неколико области у сектору, укључујући болницу, убивши једног здравственог радника и ранивши неколико особља и пацијената.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *