Лавров: Русија ће Србији остати пријатељ, али Србији ће то пријатељство можда бити забрањено

0
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Срби су народ са славном историјом и дупли стандарди према Србима и Русима показују лош однос Запада према православним Словенима, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров одговарајући на питање научног саветника у Институту за новију историју Србије Александра Раковића, који као и руски званичник, учествује у раду конференције “Валдај клуба”.

Када је реч о Косову и Метохији, Лавров је казао да председник Србије Александар Вучић даје исправне аргументе, али да западњаци то не прихватају, преноси београдска “Политика”.

Лавров је додао како Запад користи жељу Србије да уђе у Европску унију да би на њу вршио притиске. С тим у вези, Лавров је нагласио да ће Русија остати пријатељ Србији чак и ако Србија уђе у Европску унију, али да постоји могућност да се Србији наметне да не буде пријатељ Русији, јер ће морати да се спроводи политика која је утврђена у Бриселу.

Лавров је поручио да је на Србији да одлучи којим ће путем ићи, али да треба имати у виду да само Турска преговара о приступу у Европску унију дуже од Србије и да се треба упитати зашто је то тако.

Када је реч о Републици Српској, Лавров је подвукао да председник Републике Српске Милорад Додик ради на одбрани Дејтонског споразума, а упркос томе Запад не поштује дејтонско устројство Босне и Херцеговине. Нагласио је да се Запад понаша као да је у “лову” на Милорада Додика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Занимљиво је да је Лавров рекао и да је с Милом Ђукановићем био пријатељ док бивши председник Црне Горе није постао оружје русофобије, а био је јасан и да појам “Западни Балкан” само служи да покаже како је Балкан својина Запада.

Прочитајте још:  „Албанијан пост“: План Немачке и Француске за Косово - у 2023. мора бити потписан други споразум о нормализацији односа, којим Србија фактички прихвата реалност независности Косова, али је формално не признаје

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *