Владика Арсеније: Сви српски ходочасници у Израелу су добро, једној групи отказан лет

1
ракета израел

ракета израел

Владика Арсеније: Сви српски ходочасници у Израелу су добро, једној групи отказан лет.

Прочитајте још:  Отаџбина вапије за домаћинима
Владика Арсеније, који са групом ходочасника из Ниша, заједно са владиком Иларионом, борави у Израелу, рекао је за Танјуг да су сви српски ходочасници, а има их из Лондона и Немачке добро, да је део њих по плану пута већ на аеродрому, а други близу границе са Египтом.

“У Израелу је више група ходочасника из Србије. Наша група кренула је из Ниша 1. октобра, један део групе треба данас да се врати у Србију, а други да настави поклоничко путовање на Синај у Египат у манастир Свете Катарине”, рекао је владика.

Група која данас треба да се врати у Србију, броји 54 ходочасника, они су кренули из Витлејема, већ су близу аеродорма у Тел Авиву и имају лет у 22 сата.

“Сви су добро, али како чујемо, лет је отказан”, рекао је владика Арсеније и нагласио да сви покушавају да нађу решење за њихов повратак. Све време, у контакту су са амбасадом, која је, како тврди саговорник Танјуга, на висини задатка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Други део групе у којој смо ја и владика тимочки има 35 путника и наша група је око 100 километара од границе са Египтом, надамо се да ћемо за сат прећи границу, то је група која је кренула из Ниша и сви смо безбедни и добро”, рекао је он.

Прочитајте још:  УЕФА прети санкцијама онима који одбију да играју са репрезентацијом Косова у избору за Евро 2024.
Сви туристи и ходочасници из свих крајева света су, према његовим речима, изненађени ситуацијом.

“Чуле су се екпслозије, ПВО израелске војске, видели смо дим у даљини, али смо били у хотелу до пре неколико сати, слушали упутства амбасаде и решили сада када се ситауција смирила да кренемо на раније плаиране дестинације”, навео је.

Једна група српских ходочасника из Дизелдрофа је у Јерусалиму, према речима владике, и они су добро. Две групе из Србије, из Краљева и дијаспоре – Аустрије и Швајцарске- вратиле су се јуче.

Једна наша група из Лондона требало је да се врати, а како додаје саговорник Танјуга,вероватно су и они на аеродрому.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Владика Арсеније: Сви српски ходочасници у Израелу су добро, једној групи отказан лет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *