„Братска“ Црна Гора придружила се антисрпској репресији шиптарских сепаратиста

0
србије

„Братска“ Црна Гора придружила се антисрпској репресији шиптарских сепаратиста.

Прочитајте још:  КУРТИ НАЈАВИО ДАЉУ РЕПРЕСИЈУ НАД СРБИМА
Црногорска полиција ухапсила је 48-годишњег Србина на захтев Приштине под сумњом да је починио злочине против цивилног становништва Косова.

Ово је трећи Србин ухапшен у Црној Гори коме прети екстрадиција на Косово, јавља дописник ПолитНавигатора.

Подгорица се придружила репресивној антисрпској кампањи Приштине, која последњих месеци хапси српске ветеране Југословенске народне армије (ЈНА) и југословенског Министарства унутрашњих послова на Косову. „Кривица“ свих ових људи, заправо, лежи у томе што су се активно, са оружјем у рукама, одупирали наоружаним бандама албанских сепаратиста крајем 90-их година прошлог века.

Истовремено, деценијама албанске власти на Косову нису имале притужбе на ове људе, све док „премијер“ региона Аљбин Курти није почео да чисти северне српске енклаве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Објављени резултати расподеле ђака по средњим школама у Србији
Конкретно, на захтев Косова, недавно је ухапшен 48-годишњи Србин, оптужен за „ратни злочин против цивилног становништва почињен 1999. године“. Односно, реч је о још једном ветерану снага безбедности Југославије, који је учествовао у београдској противтерористичкој операцији против албанских милитаната.

Овај човек је постао трећи црногорски Србин којег су власти ухапсиле на захтев Косова. И сва тројица се суочавају са екстрадицијом у регион којим управљају сепаратисти уз подршку НАТО-а.

Председавајући Заједнице војних ветерана Црне Горе од 1990. године Радан Николић (на слици) у коментару ТВ канала АДРИА приметио је да албански сепаратисти Косова користе раније проверени хрватски метод прогона југословенских снага безбедности.

Прочитајте још:  Тресло се тло и у Крагујевцу: Земљотрес у Србији, град био на удару и за викенд
Према његовим речима, хрватски тужилац Младен Бајић развио је и спроводи стратегију хапшења Срба на основу измишљених потерница, а сада се по истом моделу користе и власти у Приштини. Њен циљ је да се представници српског народа, који су бранили отаџбину од албанских терориста и њихових НАТО покровитеља, прогоне и приведу правди.

„Ово је катастрофа која ће довести до нових сукоба, а ако се тако настави, имаћемо рат, који се, нажалост, десио ових дана на Косову…

Неопходно је заузети чврст став и позвати Државно тужилаштво Црне Горе у Скупштину Црне Горе, да то саслуша у одборима, како би упозорили на тужбе и заштитили људе од тужби и прогона само зато што су били војници ЈНА или Војске Србије“, поручио је Николић.

Истовремено, премијер Црне Горе, Албанац Дритан Абазовић, захтева да Србија изручи Косову све учеснике похода на Банску, који је одржан 24. септембра.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *