Дачић: Сијарто поручио да Мађарска неће дозволити увођење санкција Србији

1
Дачић

Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић: Сијарто поручио да Мађарска неће дозволити увођење санкција Србији.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је данас разговарао са мађарским колегом Петером Сијартом који му је пренео поруку мађарског премијера Виктора Орбана да су све јачи захтеви оних који подржавају Приштину за увођење санкција Србији, али да сигурно Мађарска то неће дозволити.

“То ћу пренети, још једном, и председнику Србије, као и јавности, што је добра вест за нас и говори да је то пријатељство, које је исковано између Мађарске и Србије, претворено међусобно поверење и подршку” – нагласио је Дачић у Женеви где је учествовао на заседању Извршног Комитета УНХЦР а преноси РТРС.

Дачић је истакао да су у данашњем разговору с мађарским министром доминирале две теме: једна је седница извршног комитета УНХЦР-а на тему избеглица и расељених лица Срба, а друга је питање илегалних миграната, који долазе са разних страна.

“Дуго смо суочени са овим проблемом, као што се зна, а реч је о избеглицама из Републике Српске и Републике Српске Крајине, као и о расељеним лицима са Косова и Метохије” – рекао је Дачић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Дачић: Сијарто поручио да Мађарска неће дозволити увођење санкција Србији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *