Руско Министарство одбране тврди: САД стварају структуре за биоистраживање у офанзивне сврхе

0

Руско Министарство одбране тврди: САД стварају структуре за биоистраживање у офанзивне сврхе.

Сједињене Америчке Државе развијају тајну стратегију за борбу против оружја за масовно уништење и стварају структуре које могу бити укључене у биоистраживање у офанзивне сврхе. Ово је на брифингу саопштио начелник трупа радијационе, хемијске и биолошке заштите (РКХБЗ) Оружаних снага Руске Федерације Игор Кирилов.

„Према Пентагону, Руска Федерација, Кина, Иран и ДНРК виде оружје за масовно уништење као средство за ограничавање способности Сједињених Држава да остваре стратешке циљеве током ратова и војних сукоба. У складу са Стратегијом [САД] , Русија је окарактерисана као извор „акутне претње“ америчкој безбедности на средњи и дуги рок“, рекао је генерал-потпуковник. Кина је, како је рекао, идентификована као „растући изазов“, а Северна Кореја и Иран као „сталне претње“.

Како је навео Кирилов, према плановима креатора америчке стратегије, приоритетне области активности Пентагона су: обезбеђење заштите националне територије од спољне агресије употребом оружја за масовно уништење; безусловно одвраћање потенцијалних противника од његове употребе против Сједињених Држава и њихових савезника, као и стварање јединица способних да воде борбена дејства и побеђују у условима НБЦ контаминације.

„У исто време, Стратегија поставља задатак координације и повећања напора на стварању средстава заштите од нових хемијских и биолошких претњи. Тако, одбијајући да раде на протоколу о верификацији према БТВЦ-у, Сједињене Државе стварају административне и техничке структуре које могу бити укључене у истраживање двоструке намене, укључујући и у офанзивне сврхе“, рекао је представник руског Министарства одбране (МО) ).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кирилов је такође приметио да су „напори Русије да разоткрију илегалне војно-биолошке активности Сједињених Држава и погоршање епидемијске ситуације на локацијама биолошких објеката у европском региону приморали америчку администрацију да повуче истраживање двоструке намене у афричке земље“. – у Конго, Сијера Леоне, Камерун, Уганду и ЈУЖНУ АФРИКУ. Купци из америчке владе су Агенција за смањење претњи америчког Министарства одбране (ДИТРА), Агенција за националну безбедност и Стејт департмент.

Прочитајте још:  Захарова: Русија је озбиљно забринута због ситуације на Косову
Генерал-потпуковник је посебно скренуо пажњу на то да Стејт департмент активно учествује у биопрограмима на територији страних земаља. Да би сакрио купце и сврхе истраживања, Вашингтон користи треће стране уговараче. Непрофитне и невладине организације се активно користе за „покривање“ акција Стејт департмента, рекао је Кирилов. Према његовим речима, према пристиглим документима, за само годину дана потрошени су износи на њихово финансирање како би се обезбедило учешће најмање 80 извођача.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *