Подигнута оптужница за убиство у Рибникару: Оптужени отац, мајка, власник стрељане и инструктор

0
коста

Након више од пет месеци подигнута је оптужница против оца дечака који је починио масовно убиство у ОШ “Владислав Рибникар”.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић данас је саопштио да су два тужиоца водила истрагу, да је у њој учествовало много припадника државних служби и да је оптужница написана на 267 страна.

Отац В. К. је оптужен за тешко дело против опште сигурности, односно да је у периоду од годину дана пре трагедије обучавао сина од 13 година да рукује оружјем и да гађа у мете. Такође је оптужен да није на безбедном месту чувао оружје и муницију, уместо у металном сефу, што је по пропису.

Он је такође омогућио детету да дође у посед два пиштоља. Син је дошао у посед оружја 1. маја, када је напунио оружје са 92 метка и ставио их код себе, а 3. маја у ранац и понео у школу.

Отац је, како се сумња, поступио супротно Закону о оружју и муницији и супротно Правилника о просторно техничким условима за безбедно смештање оружја и муниције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Наиме, држао је наведено ватрено оружје са припадајућих шест оквира и муницијом уместо у металном сефу са кључем, у два пластична кофера који служе за преношење оружја, а не за његово безбедно смештање и чување. Ови кофери су се налазили у једном ранцу црне боје, при чему су оружје и припадајући оквир били упаковани у једном пластичном коферу са катанцем који је имао шифру, док је други пластични кофер био без катанца и у њему је била смештена припадајућа муниција”, навео је Стефановић.

Прочитајте још:  Пребирачевић: Агенти Запада из Украјине прекомандовани у Србију да праве хаос и инциденте! (ВИДЕО)

Оцу дечака прети затворска казна од 12 година.

Оптужница је подигнута и против мајке дечака, јер је њен ДНК пронађен на једном метку и њој ће се судити за неовлашћено држање муниције. Њој прети затворска казна од две године и шест месеци.

Оптужени су инструктор Н. М. и председник стрељачког клуба “Партизан” Р.И, јер су дали лажни исказ да нису видели дечака у стрељани. Њима прети затворска казна од по три године.

Председник стрељачког клуба је тврдио да никада није упознао дете, нити је икада био са њим на ватреној линији, а такви искази су супротни доказима које је прикупило Више јавно тужилаштво и МУП.

“Окривљени Н.М. је такође тврдио у истрази да му није познато да ли је окривљени Владимир Кецмановић дао свом сину да пуца из ватреног оружја јер он то није видео, да би сигурно санкционисао такво понашање, као и да му није познато да је Владимир Кецмановић долазио да пуца са неким у стрељану. То је супротно доказима прикупљеним у истрази”, навео је Стефановић.

Сви ученици одељења 7/2, без обзира да ли су страдали или су повређени, или су само били сведоци, добили су статус оштећених, због траума које су доживели. Јавност ће бити искључена из главног претреса.

Дечак К. К. је 3. маја ове године у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду убио деветоро деце, радника обезбеђења и ранио још шест особа.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *