русија

(фото:Илустрација)

Русија неће предати Западни Балкан.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић учествовао је на 6 Руској енергетској недељи у Москви.

Ово јавља РТРС, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Током говора председника Путина био сам инспирисан тезом коју је изнео да Русија неће одбити сарадњу са пријатељским земљама. То су земље које нису подржале санкције Русији, а међу њима је и БиХ захваљујући Републици Српској“, рекао је Вишковић.

Прочитајте још:  Како Србија покушава да одржи посебне односе са Руском Федерацијом и да не изгуби изгледе за евроинтеграције
Шеф Владе Републике Српске је истакао да очекује да ће цене гаса остати повољне за Републику Српску. И напоменуо је да Русија неће предати западни Балкан, односно постјугословенски простор.

Ту су Република Српска, Србија и Мађарска, које су државе пријатељске Русији“, рекао је Вишковић.

Премијер босанских Срба је додао да након енергетског форума очекује нова улагања у гасни сектор Републике Саха. И нагласио да је Русија, у поређењу са Западом, брзо нашла пут и друга тржишта за гас.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вишковић борави у радној посети Русији, где ће боравити до петка, на позив потпредседника Владе Руске Федерације Александра Новака. Његови планови укључују састанак са Новаком и са низом представника руског бизниса.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *