Маћедонци: Шиптарска војска се ванредно наоружава

1

Самозвани Mинистар одбране измишљене квазидржаве “Косово” Ејуп Маћедонци казао је да је састанак Контакт групе за одбрану Украјине, који се одржава у седишту НАТО у Бриселу, од посебног значаја за “Косово”.

Он је у интервјуу за РТВ 21 нагласио да је на сваком састанку који се одржава фокус на питању тзв. Косова након недавних дешавања на северу, што према њему значи да се “земља посматра као она која доприноси не само безбедности и миру у региону, већ и шире”.

“Данас и сутра ће бити и други састанци министара одбране, разговараће се и о питања ‘Косова’, посебно након недавних дешавања на северу од 24. септембра, што показује да је НАТО озбиљно схватио тај напад. Међутим, министри одбрана земаља су забринути, али и одлучни да подрже нашу земљу”, рекао је Маћедонци.

Маћедонци је, између осталог, додао да ризик од нових претњи на северу и даље постоји “све док Србија има оперативне базе дуж границе са Косовом”.

“Увек постоје могућности, све док Србија има 48 оперативних база на нашој граници, њихово присуство на граници наше земље је стална претња, тако да ценим да се ова претња може избећи њиховим повратком у централну Србију”, рекао је Маћедонци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упитан када Косовске безбедносне снаге могу да буду у северном делу заједно са снагама Кфора, Маћедонци је рекао да би у случају севера требало да постоји претходна координација са Кфором.

“Имамо споразум који је потписан 2013. године, према коме пре него што слетимо да тамо изведемо неку операцију, то захтева прелиминарну координацију са Кфором”, рекао је Маћедонци и додао да су “у случају опасности или претње споља спремни да подрже Кфор”.

Прочитајте још:  Црна Гора данас нема сврху да постоји!

Маћедонци је рекао и да је, када су се српске снаге приближиле територији КиМ, био у сталном контакту са званичницима у Бриселу, али посебно са командантом Кфора.

Наводи и да Косовске безбедносне снаге ванредно повећавају снабдевање оружјем и додаје да је Косовска полиција опремљена са седам система беспилотних летелица, што је донација из Сједињених Америчких Држава.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Маћедонци: Шиптарска војска се ванредно наоружава

  1. ИДИОТ УВЕК ОСТАЈЕ ИДИОТ!

    Родило се америчко чедо Косово у рукама САД и ЕУ и треба да се љуља. Идиоти љуљајте га без престанка док не одрасте. Да одрасте тешко, има само оца идиота, који зна само да терорише и уништава друге, а не да их унапређује и да им помогне да расту. Лудачка влада САД донирала је седам беспилотних летилица такозваној Косовској полицији и Полицијском инспекторату Косова. Ово представља организовани напад на Србију и њеном руководству. КиМ, чедо САД нема потребе да се наоружава, не прети му напад од никога споља, а то је мешање Србији непријатељски и добро осмишљено. Да ли САД има нормалан однос, за кратко време изазвали су рат у Украјини, сада у Израјелу и Гази, ко је следећи?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *