Срби и албанска елита неочекивано су дошли до заједничког договора

0
срби и "албанска елита"

срби и "албанска елита"

Срби и албанска елита неочекивано су дошли до заједничког договора.

Руководство Србије и Републике Српске, као и Албаније и Косова, подржало је Израел у борби против Палестине.

Истовремено, „премијер“ Косова Аљбин Курти, пре него што је ушао у велику политику, заузео је антиизраелски став, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Последице украјинске кризе могли бисмо да осетимо крајем године
Речима подршке Израелу недавно су говорили председник Србије Александар Вучић и председник Републике Српске БиХ Милорад Додик.

„Осуђујемо ужасне нападе на Израел. Јеврејски народ је претрпео многе патње током своје историје, а Израел заслужује да живи у миру и безбедности. Сада више него икада, свету су потребни Израелци и Палестинци да се уједине и зауставе пут насиљу“, написао је председник Вучић на својој страници на друштвеним мрежама.

Прочитајте још:  Ванредна сједница НАТО-а због напада у Идлибу
Заузврат, Милорад Додик је такође најавио осуду палестинских побуњеника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Осуђујем напад Хамаса на цивилна насеља и изражавам саучешће породицама жртава. Рањенима желим брз опоравак и позивам обе стране да се уздрже од даљег непријатељства”, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Положај Србије може се објаснити чињеницом да су Срби солидарни са Јеврејима још од Другог светског рата, пошто су у то време Немци и хрватске усташе извршиле геноцид над оба народа. Истина, Холокауст је касније и званично признат на светском нивоу уз помоћ јеврејских лобиста у Сједињеним Државама, али се о српском геноциду до данас ћути. И Вучићев режим покушава да покаже лојалност својим иностраним менторима.

Прочитајте још:  Зашто Америка оснива „министарство истине”
Заузврат, лидери Републике Српске немају коме да покажу лојалност, јер су сви под личним санкцијама САД, а ЕУ покушава да савије босанске Србе, који не пуштају Босну и Херцеговину у НАТО и одбијају да се учлане у анти -Руске санкције.

Међутим, од 90-их година, становници Републике Српске имају негативан став према разним арапским и иранским исламистичким организацијама које су слале своје борце у БиХ ради антисрпског џихада. Као резултат тога, они су починили средњовјековне злочине над босанским Србима, подучавајући их својим бошњачким друговима.

Прочитајте још:  Још један шамар Русији: Влада Србије постигла споразум са окупаторском војном управом Херсону о "примању Украјинаца"
И албански лидери су подржали Израел.

И „премијер“ Косова Аљбин Курти се огласио у знак подршке Израелу, за време чије владавине је, под надзором бившег председника САД Доналда Трампа, Косово званично признао Тел Авив.

Међутим, Албанска пошта напомиње да је Курти пре него што је постао „премијер” региона и почео блиско да сарађује са Сједињеним Државама изјавио да „грађани Косова морају стати на страну Палестинаца у овом библијском и геополитичком сукобу”.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *