Препун митинг у Дамаску у знак подршке палестинском народу и у знак осуде ционистичких окупатора

1

Препун митинг у Дамаску у знак подршке палестинском народу и у знак осуде ционистичких окупатора.

Национални прогресивни фронт и палестинске фракције отпора одржале су масовни митинг на тргу Арнус у Дамаску у знак подршке палестинском народу и његовом отпору, као и у знак осуде злочина које су ционистички окупатори починили над становништвом блокираног Појаса Газе.

Прочитајте још:  Од Залужног до Сирског. О новом главнокомандујућем Оружаних снага Украјине
Учесници догађаја подигли су транспаренте и узвикивали фразе осуђујући бруталну ционистичку агресију. Поново су потврдили своју апсолутну солидарност са становништвом сектора, а тај отпор је једини начин да се ослободе земља и поврате права Палестинаца.

Учесници су нагласили да је поплава Ал-Акса била стратешка операција која је запрепастила окупациони ентитет на свим нивоима, показујући његову неспособност и губитак повјерења у њега међу насељеницима. И ова операција је показала да је воља за отпором и истрајност јача од сваког притиска. Констатоване су јаке позиције земаља и снага осовине отпора, пре свега Сирије, о палестинском проблему.

Демонстранти су позвали Уједињене нације и међународну заједницу да одмах интервенишу како би се окончали злочини окупације и геноцид над Палестинцима у појасу Газе, истичући потребу да сви синови арапских и исламских народа наставе да показују солидарност уједињењем са палестинским народом на све могуће начине како би се окончала окупација и створила независна палестинска држава.држава са Јерусалимом као вечном престоницом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Догађају су присуствовали лидери и представници палестинских фракција и арапских националних партија, као и верских, културних, јавних и цивилних организација.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Препун митинг у Дамаску у знак подршке палестинском народу и у знак осуде ционистичких окупатора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *