Српска листа спремна да учествује у изборима за нове градоначелнике и скупштине општина на северу КиМ

0
српска листа

(фото:НСПМ)

Српска листа спремна да учествује у изборима за нове градоначелнике и скупштине општина на северу КиМ.

Председник Српске листе Горан Ракић позвао је данас власти у Приштини да што пре распишу изборе за нове градоначелнике и скупштине општина на северу КиМ, и поручио да су спремни да на њима учествују.

Прочитајте још:  НАСЛЕЂЕ ТЕРОРИСТА: Кфор мора да разоружа РОСУ!
Он је на конференцији за медије рекао да је “лопта сада у дворишту Приштине”, преноси тв Мост.

“Потребно је да ови лажни, нелегални и нелегитимну градоначелници и одборници који већ месецима малтретирају наше грађане хитно поднесу оставке и оду, да изађу из наших зграда, јер они нису представници нашег народа. Њихова једина сврха је малтретирање наших грађана”, навео је Ракић.

Он је истакао да је Српска листа политичке одлуке увек доносила у интересу грађана, без обзира јесу ли оне популарне или нису, као и да су политичке одлуке увек доносили у координацији са Београдом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Северна Митровица: Бирача за Куртијев циркус нема, празни контејнери и уочи затварања биралишта
Због тога ће, рекао је, и овога пута послушати савет председника Александра Вучића и послати поруку да је Српска листа спремна да учествује на изборима на северу Косова и Метохије.

Како је рекао тиме ће се подстаћи политички процес и дијалог који би довео до испуњења услова које је српска листа више пута до сада истицала.

“Зато тражимо од Приштине да у најкраћем року распише ванредне локалне изборе за градоначелнике и одборнике у све четири општине на северу Косова и Метохије”, навео је Ракић.

Ракић је истовремено нагласио да је живот за српски народ сваким даном све тежи, а да су притисци на Србе, али и на Србију незапамћени.

“Куртијев режим не престаје да кршећи договоре, законе, и сва права српског народа застрашује српски народ. Ми морамо да будемо јединствени и сложни, и да у овим немогућим условима покушамо да будемо кројачи своје судбине и заштитимо народ”, рекао је Ракић.

Прочитајте још:  ДИВАН ПРИЗОР У ЗВЕЧАНУ: Срби развили тробојку дугу 250 метара (ФОТО/ВИДЕО)
Подсетио је да су повлачењем из приштинских институција успели да скрену пожању светске јавности да Косово није решено питање, да српски народ пати у да је потребно да се формира Заједница српских општина.

“Курти на северу под плаштом експропријације врши прогон нашег народа и отимање наше земље. Он под појмом борбе против криминала пошаље специјалце да пуцају и хапсе наш народ и да их одводе у приштинске казамате”, рекао је Ракић и позивао грађане на саборност, јединство и слогу, уз поруку да је “српски народ свој на своме и да ће из тешке ситуације изаћи као победник”.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *