Српски санитет пуштен после пет сати задржавања на Бистричком мосту

0
санитет

санитет

Српски санитет пуштен после пет сати задржавања на Бистричком мосту.

Прочитајте још:  Шуптарски навијачи послали језиву поруку Србима: Губавци ће да висе
Директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица Златан Елек потврдио је за Танјуг да је санитет те установе пуштен са Царинског терминална, након како наводи, пет сати чекања.
“Нисмо добили никакво објашњење, иако смо имали све потребне папире. Они су позвали специјалну царинску екипу из Приштине која је прегледала све у санитету, сваку газу и сав медицински материјал понаособ”, рекао је Елек.
Додаје да се нико није извинио због вишесатно задржавања и да су и возач, и санитет враћени за КБЦ КМ.
Раније данас, Припадници Косовске полиције зауставили су на пункту на Бистричком мосту санитетско возило Клиничко-болничког центра Косовска Митровица, које је превозило санитетски материјал и упутили га на царински терминал у Јужну Митровицу.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, реаговао је данас на ову одлуку Приштине.
„У јеку хуманитарне катастрофе коју је својим забранама и ирационалним одлукама изазвао Аљбин Курти, Приштина сада блокира српске санитете и обрачунава се са газама и завојима и угрожава живот пацијентима! Да ли је то та Куртијева деескалација“, навео је Петковић.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=DlYLs1nZ8SQ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *