Крвави договор

0
  • На питање како је могуће  да Америка уз помоћ сателита види и пребројава војнике  Србије на граници са Косовом, кретање руских трупа, итд. итд. а не види  5000 испаљених ракета које носе смрт и упад војске и технике  на израелску територију. Само је један одговор – договор!

Многи од нас памте времена у којима смо давали предност новостима које су долазиле са Запада, првенствено из Америке. Народски речено веровали смо им.

Да ли је и данас тако?

Разлози за то питање и сумњу у истине Запада одавно су, не само код нас, присутни и бројни су, без обзира што човек природно поседује трпљење и прилагођавање разним стањима по принципу какво је такво је, јер нема другог избора нити могућности да сазна истину.

Повод да се упитам, да ли и данас истом мером верујемо вестима и информацијама које стижу са Запада, поготово из Америке, су нагађања везана за разлоге зашто је и да ли је затајила обавештајна служба Израела приликом напада Хамаса.

Тешко је наћи некога ко се то не пита, јер, скоро је немогуће објаснити како је било могуће извести ракетни напад таквих размера и копнени пробој на територију Израела, а да то Израел, држава која поседује моћан, неки кажу најбољи на свету одбрамбени штит, тзв. гвоздену куполу, касно примети.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За не поверовати је да Хамас минира граничне зидове, булдожери очисте терен, војска улази у Израел, масакрирају, убијају, заробљавају цивиле, …продиру дубоко у територију државе… покољ траје, а израелска војска тек око подне „се буди”. И освета креће .

Логично питање је: има ли Израел војнике на граници? Нема одговора! А гвоздена купола, то одбрамбено светско чудо. Немо и слепо!

Наравно, можемо ми наставити живот и без адекватног одговора, али не можемо више бити задовољни одговорима који нас уводе у ону чувену Тагорину мисао да „Река истине тече каналима заблуде”. Јер, само корак од живота у тој заблуди је живот по Гебелсовој формули да „пет пута поновљена лаж постаје истина”. Данашњем цивилизованом свету, наравно, не и онима који су још у дубоком сну o благодетима хегемонизма, то вређа интелигенцију.

Одсуство одговора на питања пропуста обавештајних служби, граничара Израела, ако су уопше били ту, оставља утисак да су стварни разлози за пропусте свима важнији него Израелу. С друге стране тешко је то прихватити као нормално, јер у питању је једна веома озбиљно организована држава.

Због чињенице да је израелска држава производ Америке, а то значи да је под снажним утицајем њеног творца, не чуди утисак да Израелу нису важни „безбедоносни пропусти“, ако их је уопше било,па нас после толиког масакра повучени потези мотивисани осветом наводе на закључак да је таквој држави требао добар разлог за то што сада спроводи. Израел се одједном показао као савршена организација спремна да у сваком трнутку интервенише у одбрани свога народа, те је за 48 сати(Богу хвала) мобилисао око 360.000 резервиста. Све је почело да функционише као савршен систем, потврдивши тиме небулозност прича о томе да је одбрамбени систем гвоздене куполе затајио, да су граничари били неспремни или на спавању… Али се отворило још једно болно питање. Зашто нису „чули” то што су видели? Зашто нису реаговали?

Прочитајте још:  Кум кума на робију отерао

И једно питање са улице. Како је сва та гранатирања могао да види сниматељ солитера и зграда у тренутку експлозија и све то снима уживо? Ко је био дежурни: војници, гранучари, сателити, или пак камермани који снимају гранатирање?

Непобитна је чињеница: пошто су тако организовани и спремни, да су на време реаговали било би далеко мање жртава! “

Све то указује на једну другу ствар. Израел је потезом без потеза ставио на коцку углед своје веома организоване државе и целог система добро организоване савремене одбране. 1200 жртава је заиста велика цена урушавања свега тога. Једино што се може помислити је да је све то био улог за остварење трајног решења – добијање спорне територије. И све неминовно мирише на то да је све то резултат ДОГОВОРА. Али крвавог! А имајући у виду чињеницу да је Америка направила Хамас и да подржава Израел као своје дете питања која себи постављемао, а још више одговори, који нам вређеју интелигенцију постају и остају небитни.

Свако чудо за три дана.

Међутим, ужаснут обиљем несреће и једне и друге стране, свет који размишља и који се више не осећа као производ хегемонистичког односа, не може да се помири са понуђеним одговрима на поменута путања, још више ћутањем које очигледно указује да ипак постоји крвави договор, такав да се о њему чак и не шапуће. Стога добар део јавности у свету не жели позицију добро издресираног послушника. Јер, цео тај однос Запада, на челу са Америком, према остатку света стављен је у оквир да не мора све да се зна.

Зашто?

Да ли се то Америка управо овим ДОГОВОРОМ бори да сачува свој углед и примат господара света, ето нпр. решавањем важних светских проблема. Наравно! Она је без тога највећи губитник.

Да ли то значи да требамо да се одрекнемо свога логичког размишљања и закључка да у овом крвавом договору смрди лаж и превара. Јер, у борби за голу хегемонију, коју већ хегемонисти увелико губе, јасно је да им не требају људи и народи који постављају логична питања, траже адекватна објашњења,…! Између осталоог и на питање да ли Израел иде до краја? Ко о томе одлучује? Америка, Израел, или постоје неке светске институције?

Прочитајте још:  Права слика прозападне опозиције и порука коју шаљу: Пишамо вам и на народ и на државу (ВИДЕО)

Али, као неминовно поставља се и питање да ли би Израел са осветом ишао до краја да је напад Хамаса био несразмерно блажи. Логично да би ишао, као и до сада. Да ли то значи да крвавом договору иде на руку већи број жртава да би Израел имао бољи разлог да договор споведе до краја – очисти и уништи Газу од више од два милиона њених становника, ма ко да су? Управо тако се сада и понаша. А како и када је Хамас могао да уради то што је урадио? Онда када није имао никакав отпор!

Да је то део договора и плана можда можемо да видимо из још једног питања које је недавно поставила портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у емисији “Соловјов уживо”. Конкретно упитала је:

„Како то да су заказали амерички сателити”, и поручила „да САД, које поседују значајан обавештајни капацитет на Блиском истоку, нису могле да не знају за припреме сукоба у том региону”. Нагласила је „да обавештајна моћ САД директо у овом региону најпре подразумева сателите, те да је та моћ, таква врста надзора који САД имају над целокупним сајбер-простором у том региону, огромна и да се операција таквог обима могла извести само уз припреме преко сателита.”

Да ли требамо бити посебно едуковани па закључити да између горе наведне чињенице, да су амерички сателити били глуви и слепи и чињенице да су се исто тако понашали и израелски одмбрамбени системи, постоји савршен склад. Да ли је то део договора?!

Јесте, жртве су огромне, али…?! Да ли баш то, увезано са мистеријом да нико ништа није приметио, указује на чињеницу да ће што веће разарање и свирепост боље прикрити договор?

Најнаивније питање које себи, након већ десетак дана, у недостатку правог објашњења, може свако поставити је то: како је могуће да Америка уз помоћ сателита пребројава војску Србије на граници са Косовом, кретање руских трупа, итд. итд. а не види 5000 Хамасових ракета које путују према Израелу да сеју смрт?

Да ли је довољан одговор да је обавештајна служба затајила, а да се о слепоћи сателита ћути?

Јесте,јер све је кристално јасно!

И зашто би све то Израелу одговарало? Вероватно зато што ће уз дужно поштовање према жртвама, коначно решити вековни проблем – добити територију!

Прочитајте још:  Култ Пупинов уместо Брозовог (2)

А Америка ће повратити то што губи и што је највише боли, свој углед у свету, јер већ следеће године у предизборној кампањи слушаћемо како су баш они решили тај вековни проблем. Да би били убедљивији понудиће нам број досадашљих жртава.

Једно је сигурно, без јасног одговра на питање, шта је то што се не види у сукобу Хамаса и Израела, а чује се, значи да ће лаж и обмана владати светом и бити мерило кредибилитета и угледа, као и доказ моћи…!Ономе ко убедљивије лаже вероваће се више.

Да ли то значи да ће овим припремљеним обрачуном проблем Газе коначно бити решен?

За његове творце – ДА. За палестински народ – Не!

Да ли то још значи да је све то, ако поверујемо у оно што нам се сервира као истина, у ствари још једно тестирање човечанства колико је и по коју цену спремно да настави да живи слепо верујући у то што газда каже?

Да!

Да ли ће то такође бити одговор на питање свету: желите ли да Америка буде ваш господар? Ако ускоро не будемо имали додатне валидне информације, праведне и равноправне односе, те поштовање светског права, свет ће, због свега онога што су хегемонсти урадили, не само у овде поменутом случају, живети у страху! Прихватиће да су сателити слепи, да војници на стражарском месту стражаре спавајући и да су зато најбољи, да системи одбране могу да понекад затаје, и да је то добро, јер онај ко се бори за вас има право да греши, али и да вас убија као господар света и свега. Тако ће бити осим ако некада не процуре сателитски снимци. Само што тада све ово неће више бити важно.

А неко ће и даље мислити да му припада титула господара света. Битке за то место су почеле!

Једино што су аутори крвавог договора заборавили да сећања народа о етничком чишћењу досежу далеко. За Олују су говорили да су Срби сами напустили Хрватску. За Косово исто, да су Срби продавали своје куће и имања и масовно одлазили. За Нагорно Карабах су ћутали и Јерменима наводно нудили да остану гарантујући им живот. А говорили су то знајући да Јермени не верују у њихову искреност. За Газу прете, ако не оду и не оставе чист простор, да ће их све побити. Питање је да ли ће таквом стратегијом господар света имати довољно слуга! Ако их не буде имао такве , као што су му сада Хамас и Израел, неће му требати ни титула господара света.

Миша Антонић / ИЗВОР: https://sedmasila.rs

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *