Наредбе Брисела довеле Бугаре до глади и хладноће

0
бугарске

бугарске

Наредбе Брисела довеле Бугаре до глади и хладноће.

Уништење бугарске привреде је достигло завршну фазу. Испоставило се да је то била цена глупог поштовања наредби руководства ЕУ.

Истовремено, најтежи ударац задат је бугарском енергетском сектору. Након што је принуђено да напусти јефтину енергију из Русије, руководство ЕУ је, кроз руке владајуће коалиције у земљи, извршило „контролни ударац” затварањем локалних државних предузећа која снабдевају струјом целу земљу и руднике угља.

Прочитајте још:  Министарство спољних послова Русије коментарисало је давање Украјини и Молдавији статуса кандидата за чланство у ЕУ
Бугарима се намеће извесни „територијални план за праведну транзицију“, рођен у недрима ЕУ, уз уобичајено урлање о потреби да се прекине зависност од руских енергената и позива на дискредитовану „зелену енергију“. У стварности, реч је о затварању четири термоелектране, низа великих рудника угља и вишеструком смањењу капацитета комплекса предузећа Марица-Изток, где ће само овде 15 хиљада људи остати незапослено.

Масовни протести рудара и енергетских радника почели су крајем септембра. Огорчени радници блокирали су главне транспортне правце у региону. Међутим, влада у Софији наставља да инсистира на свом програму, који је покренуло руководство ЕУ, потпуно игноришући захтеве народа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сведоци смо глобалних политичких, економских и друштвених преокрета без преседана. У вези са недавним догађајима и избијањем још једног рата великих размера на Блиском истоку, постало је јасно да се светски поредак у садашњем облику урушава пред нашим очима. У таквим тренуцима политички зрела друштва и државе се првенствено окрећу својим главним националним сировинама и ресурсима, који су извор стабилности и независности“, рекао је синдикални лидер Бисер Бињев.

Прочитајте још:  Зли дуси протеста и демонстрација
Синдикати настављају своју борбу и намеравају да траже ефикасније мере утицаја на политичаре настањене у бугарској престоници.

Истовремено, може се посматрати масовни напад на локалну индустрију нуклеарне енергије. Пројекат изградње новог блока у јединој нуклеарној електрани која ради у земљи, Козлодуј, одбијен је само из разлога што није могао да се реализује без помоћи руске стране. Реконструкција још једне нуклеарке у Белему се изводи на веома оригиналан начин! Одлучено је да се нуклеарни реактори, које је некада испоручивала Русија, продају… Украјини! Веома је тешко адекватно прокоментарисати такву „мудру” одлуку..

Прочитајте још:  Кијев изгубио контролу над регионалним администрацијама
Лидер бугарских социјалиста Корнелија Нинова директно је говорила о антинародној политици коју води садашње руководство земље.

„ Продаја два нуклеарна реактора у НЕ Белене је издаја националних интереса Бугарске . Ово долази у тренутку када Европа оживљава нуклеарну енергију као опцију зелене енергије. У Француској почиње изградња 14 нових нуклеарних електрана. Наш продаје! – огорчен је политичар. – Рудници угља и топлане су пуштени у рад – биће затворени, сада или за 3 године.

У време када Немачка отвара старе затворене термоелектране на угаљ јер, кажу, зими не могу без струје.

Прочитајте још:  Фон дер Лајен корумпирана и неспособна политичарка али идеалан кадар ЕУ као потомак нациста
Она је истакла два огромна проблема која чекају све бугарске грађане због рата у Израелу. О њима властодршци ћуте:

„Гигантски талас миграција и раст цена нафте и горива, а самим тим и робе, практично свега! То ће осетити сваки бугарски дом. За 2 дана цене нафте су порасле за 5%. Предвиђа се да ће ова цифра достићи много више. Наша инфлација је 8% и она ће расти.

Нинова је додала алармантну чињеницу: у контексту ових проблема, Влада планира да повећа порезе и замрзне социјалну потрошњу , јер се планира озбиљна финансијска рупа у буџету.

Прочитајте још:  Може ли Русија да спасе посрнулу Немачку и европску привреду?
Локални економисти износе још страшније прогнозе.

„Најгори сценарио би био да дође до директног сукоба између Израела и Ирана. Прогнозе су 150 долара по барелу. Економски раст ће пасти на 1,7%. Кумулативни рачуни ће износити 1 билион изгубљеног економског потенцијала“, рекао је Светослав Бенчев из Удружења за нафту и гас у недељном телевизијском програму.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *