(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Јовановић у коалицији са Ђиласом – “поткачио” Двери!

0
србије, милош, јовановић

Милош Јовановић

У емисији „Утисак недеље” Милош Јовановић, председник Нове демократске странке Србије, најавио је коалицију са Драганом Ђиласом и његовом “Странком слободе и правде”, пише Политика.

“Ја само једно не могу да причам у кампањи “да ови оду, а да се они не врате”. Не што пуно волим господина Ђиласа, ја сам му био опозиција. У 90 одсто ситуација имаћемо теоријски и практичан сукоб… То није проблем, хоћу да дискутујем са свима у нормалном и демократском друштву где држава није заробљена. Што се мене тиче, само првом делу те реченице “да ови оду…” дајем на значају.”, каже Јовановић.

Подсећамо, “да ови оду, а да се они не врате” је декларисани политички слоган Двери од пре неког времена са којима Јовановић очигледно није нашао заједнички језик. Двери и Заветници предводе тзв. патриотски блок, а очекивало се и да Нови ДСС буде део тог блока, али изгледа да ствари стоје дијаметрално другачије.

Двери су вишеструко критиковане, а и у самој странци је било много турбуленција, због тога што су након декларисања тог слогана “да ови оду, а да се они не врате” ступиле у сарадњу са Ђиласом, странкама бившег режима и прозападном опозицијом, те са њима правили заједничке протесте и политичке платформе.

Pravda

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *