Злочин из мржње у Илиноису, станодавац убио шестогодишњег муслиманског дечака и тешко ранио његову мајку

0

Злочин из мржње у Илиноису, станодавац убио шестогодишњег муслиманског дечака и тешко ранио његову мајку
Седамдесетједногодишњи мушкарац из Плејнфилда у америчкој савезној држави Илиноис оптужен је за убиство и злочин из мржње након што је избо ножем шестогодишњег дечака и његову мајку, само зато што су муслимани. Дечак је преминуо од последица рањавања, а мајка је тешко повређена.

У саопштењу канцеларије шерифа округа Вил, наводи се да су службеници реаговали на хитан позив 32-годишње жене која је тврдила да ју је станодавац напао ножем.

“Детективи су успели да утврде да су обе жртве овог бруталног напада биле мета осумњиченог због тога што су муслимани, као и због актелног блискоисточног сукоба који укључује Хамас и Израел”, наводи се у саопштењу канцеларије шерифа.

На лицу места, полицајци су пронашли 71-годишњег осумњиченог како седи испред куће, а док су жртве биле у кући. Обоје су имали преко десет убодних рана по телу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осумњичени није дао изјаву детективима, али како се наводи сакупљено је довољно доказа да буде формално оптужен за убиство, злочин из мржње и друге прекршаје.

Највећа муслиманска организација за грађанска права у Америци CAIR International изразила је узнемиреност због овог напада.

“Шокирани смо и узнемирени сазнањем да је власник стана у Чикагу, изражавајући антимуслиманске и антипалестинске ставове, упао у стан муслиманске породице и напао их ножем, повредио мајку и убио њеног шестогодишњег сина”, истичу из организације.

Прочитајте још:  Хил надмашио самог себе: За Србију је потпуно неодрживо да остане у добрим односима са Русијом

 

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *