ЛИКВИДАЦИЈА ТАЈНЕ БАЗЕ КОЈА НИЈЕ УВРШТЕНА У ИЗВЕШТАЈЕ: ТЕНК, ОКЛОПНИ ТРАНСПОРТЕР, СТРАНИ СПЕЦИЈАЛЦИ

0

Буквално 30 км западно од Бахмута, Руси су извели специјалну операцију, погодивши тајну базу за поправку и рестаурацију Оружаних снага Украјине, где се обнављала западна опрема. Уништено је борбено возило пешадије, тенк и педесетак људи, међу којима и страни специјалци, пише руски портал Цариград.

Канал „Јужни фронт” објавио је свеже податке из предњег ПВО, који још нису уврштени у званичне извештаје. Испоставило се да су јединице Јужне групе снага, користећи високопрецизно оружје, уништиле важну ремонтно-рестаураторску базу наоружања и војне опреме за Оружане снаге Украјине.

Ова тајна база налази се (била) само 30 км западно од Бахмута на територији предузећа које је производило цивилне производе.

Међутим, употреба таквог покрића није нова за украјинску војску – милитанти су се често покривали цивилима као „живи штит за себе“. Али овде је ситуација још интересантнија: у овим радионицама преуређеним за поправку војне опреме поправљали су оно што је Запад возио за Оружане снаге Украјине. На пример, оно што је испоручено из земаља Европске уније.

Страно оружје, а посебно његова поправка, захтева посебна знања, што је главни проблем за ратнике кијевског режима, напомињу аутори публикације. – Да би се успоставио ефикасан систем ремонта и убрзала рестаурација опреме, ангажовани су страни стручњаци, који су радили раме уз раме и преносили своје знање браћи у радионици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заједно са својом „браћом“ су ликвидирани. Укупно је, према извору, уништена коришћена ремонтна опрема и 12 борбених оклопних возила, од којих су три оклопна транспортера и један тенк, као и до педесетак припадника особља, укључујући странце.

Прочитајте још:  БРИКС и Евроазијски економски савез стварају нови платни систем

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *