Савет безбедности одбацио руску резолуцију која осуђује насиље и тероризам над цивилима у Појасу Газе

0

Прес служба Савета Федерације Руске Федерације

Савет безбедности УН одбацио је руску резолуцију која осуђује насиље и тероризам над цивилима у Појасу Газе али не помиње Хамас, чији је изненадни напад у којем је убијено 1.300 Израелаца био, према неким проценама, најгори напад на Јевреје од Холокауста.

Само четири земље придружиле су се Русији у гласању за резолуцију — Кина, Уједињени Арапски Емирати, Мозамбик и Габон. Четири земље су гласале против — САД, Британија, Француска и Јапан. Осталих шест земаља је било уздржано. За усвајање је потребно најмање девет гласова “за” у 15-чланом већу, наводи АП.

Најмоћније тело Уједињених нација, које је задужено за одржавање међународног мира и безбедности, није успело да одговори на Хамасов напад на Израел 7. октобра и на одговор Израела узвратним ваздушним нападима у којима је убијено 2.750, а становницима Газе на северу наређено да крену на југ како би избегли инвазију.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *